SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeniden İhale Edilecek"

0
Güncellendi - 2016-09-18 04:01:01
A- A+ PAYLAŞ

  • AKP'li Çalık, TOKİ'nin Pütürge'de 305 konut yapımı için açılan ve iptal edilen ihalenin yeniden yapılacağını bildirdi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, TOKİ’nin Pütürge ilçesinde yapacağı 305 konut projesi ihalesinin maliyetinin üzerinden teklif verilmesi nedeniyle iptal edildiğini ve ikinci ihalenin 13 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirileceğini açıkladı. Çalık, Darende’ye 253 konut, Hekimhan’a ise 94 adet konut projesinin de uygulanacağını da kaydetti.

Çalık yaptığı yazılı açıklamada, “Pütürge ilçemizin modern kentleşme anlamında önemli gördüğümüz projelerden birisi olan TOKİ’nin 305 konut ve ticaret merkezi projesinin ihalesi 31 Ağustos 2016 tarihinde yapılmıştı. Tahmini bedeli 45 milyon 714 bin TL olan projeye ihalede 53 milyon 253 bin TL teklif verilmesi nedeniyle, birinci ihale TOKİ Başkanlığı tarafından maliyetinin üzerinden teklif verilmesi nedeniyle iptal edilmiştir. Ancak TOKİ Başkanlığı proje detaylarını değiştirmeden 13 Ekim 2016 tarihinde İstanbul’da ikinci ihaleye çıkacaktır.

Pütürge TOKİ Projesi için yapım süresinin 550 gün olduğunu belirten Çalık, proje detayları hakkında da  şu bilgileri verdi:

“Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Pütürge İlçesi Ağalar Mahallesi’nde 264 konut, Pazarcık Mahallesi’nde de 41 olmak üzere, toplam 305 konut yapılacak. İhale kapsamında ayrıca cami, 6 dükkan ile altyapı ve çevre düzenleme işi de yer alıyor. Yükseklikleri zemin+2 ve zemin+3 olan konutların 212’si 2+1 planında, 93’ü ise 3+1 planında inşa edilecek. Ticaret alanları, park ve cami bir arada tasarlanarak, insanların geniş bir bölgede rahat hareket etmeleri ve araç trafiğinden etkilenmemeleri sağlandı. Konut cephelerinde kullanılan ahşap ve taş kaplamalar ile hem geleneksel hem de modern mimariden kesitlerin sunulması amaçlanıyor.”

DARENDE’YE 253 KONUTLUK PROJE

Çalık, Darende’ye TOKİ tarafından yapılacak olan 253 konutluk proje içinde ihalenin 3 Ekim’de gerçekleştirileceğini bildirerek, “Darende için de ayrıca TOKİ ihalesine çıkılacak. 253 Konut, 1 ticaret merkezi, altyapı ve cevre düzenlemesi ihalesi 3 Ekim 2016'da İstanbul’da gerçekleşecek. Sözleşme imzalanmasının ardından 10 gün içinde yer tahsisi yapılacak, 550 gün içinde tamamlanacak.” şeklinde bilgi verdi.

HEKİMHAN’A 94 KONUTLUK PROJE

Hekimhan ilçesinde de 94 konutluk TOKİ projesinin uygulanacağını belirten Çalık, “Hekimhan İlçesi, Bağyolu Mahallesi, Gökdüzü Mevkiinde 94 adet Konut, 1 adet Ticaret Merkezi inşaatları ile altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi ihalesi ile ilgili süreç ise devam ediyor.” bilgisini paylaştı.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • 4. Etap (7 yıl önce)
    Her taraf tamam da Beydağı Mahalesi 4. Etap yalan oldu. 9 senedir oyalanıyoruz. Taaa Cemal AKIN Bey Belediye Başkanıyken çıktı bu iş. Kimse mağdur edilmeyecek deniyordu. Bunca yıldır bekliyoruz. Daha ne kadar mağdur edileceğimiz de belli değil. Yakın zamanda seçimde yok. Rabbim yardımcımız olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (7 yıl önce)
    Sayın bakanımız malatyanın yiğit evladı bülent tüfenkçiden Allah razı olsun malatyaya sahip çıkan bir bülent tüfenkçi iki mustafa şahin gerisi boş
    0
    0
    Yanıtla