SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeniden İlk Adım Mutluluğu

0
Güncellendi - 2019-12-15 04:27:19
Yeniden İlk Adım Mutluluğu
A- A+ PAYLAŞ

8 ay önce trafik kazası sonucu felç geçiren ve yatağa mahkum yaşayan 9 yaşındaki Muhammed Ömer Akkoyun, Malatya'da aldığı robotik tedaviyle yeniden yürümeye başlamanın sevincini yaşadı.

Adıyaman'da nisan ayında geçirdiği trafik kazası sonucu beyin kanaması geçiren ve Ankara'daki  hastanede 65 gün yoğun bakımda kalan Muhammed Ömer Akkoyun, bilincinin açılmasının ardından yürüme yetisini kaybetti ve konuşma güçlüğü çekmeye başladı.

Tedavisine Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Robotik Rehabilitasyon Merkezi'nde devam eden Muhammed, merkezde robotik yürüme cihazıyla sürdürülen tedavi sayesinde ayağa kalkıp adım atabiliyor.

- "Burada şifa bulduk"

Baba Teoman Akkoyun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun geçirdiği trafik kazasının ardından zorlu bir süreç yaşadıklarını söyledi.

Çocuğunun tedavisinin Ankara'dan sonra Malatya'da devam ettiğini anlatan baba Akkoyun, "Çocuğumuzu buraya getirdiğimizde yürüme ve denge yoktu. Şu an çok şükür iyi, hocalarıma teşekkür ediyorum. Biz burada şifa bulduk mutluyuz." dedi.

- "Sergen hoca beni Beşiktaş maçına götür"

Yeniden adım atmaya başlayan, güçlükle konuşan ve futbolu çok seven Muhammet Ömer Akkoyun ise Süper Lig takımlarından BtcTurk Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü Sergen Yalçın'dan istekte bulunarak, "Sergen hoca lütfen Beşiktaş maçını kazan, beni Beşiktaş maçına götür." diye konuştu.

- "Yakında destek almadan yürüyecek"

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erdal Aktürk de Robotik Rehabilitasyon Merkezi'nin bölge illerindeki hastalara hizmet verdiğini ifade etti.

Aktürk, merkezin yaklaşık iki yıldır faaliyette olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Yürüme yetisini kaybeden, felç geçiren, ortopedik ameliyatlar sonrası ve trafik kazaları sonrası yürüyemeyen, yürümekte güçlük çeken, yürüme yeteneğini tamamen kaybeden hastaların yeniden yürüyebilmeleri için Robotik Rehabilitasyon Merkezi önemli bir fırsat. Muhammed hastamız bize geldiğinde yürüyemiyordu, şu an destekle yürüyor. Yakında inşallah hiç destek almadan yürüyecek. Şehre yapılması planlanan fizik tedavi hastanesi ile Robotik Rehabilitasyon Merkezimiz daha da gelişecek. Şu an gün içinde yaklaşık 7 hastaya hizmet veriyoruz."

- "Tedavilerle bağımsız yürümeye başladı"

Merkezin Baş Fizyoterapisti Tuba Karabulut ise Muhammed'in merkezde 15. seansı aldığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Geldiğinde desteksiz yürüyemiyordu, daha doğrusu ayakta duramıyordu. Kol hareketleri henüz başlamamıştı. Burada aldığı tedavilerle bağımsız yürümeye başladı. Burada öğrendiklerini tedaviye paralel şekilde uyguluyor. Bu bir ekip işi. Muhammet Ömer'in, ailesinin ve çalışma arkadaşlarımın gayretiyle sağlığına en kısa sürede kavuşacağını düşünüyorum. Burada haftada 3 gün robotik rehabilitasyona giriyor. Günlük yaşam aktivitelerinde var olan fonksiyonlarını tekrar hayata geçirmek için günlük yaşam aktivitelerine paralel egzersizler yapıyoruz."

Karabulut, robotik yürüme cihazıyla hastanın yürüme hızını da izleyebildiklerini sözlerine ekledi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Malatya sevdalisi (4 yıl önce)
    Hastanemiz çok iyi ama o tetkikleri yaptırırken hasta olarak bitiyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dr.Gökhan Gökçe (4 yıl önce)
    Tebrik ederim . Malatya eğitim araştırma Hastanesi’nde uygulanan son derece ileri teknoloji ürünü bir hizmet. Malatya eğitim araştırma Hastanesi’ nin bir tıp fakültesine dönüşmesi gelişme inmesinin daha hızlanmasına sebebiyet verecektir bu nedenle bu siyasi konjuktürde bu kazanımın mutlaka elde edilmesine şehrin karar vericileri azami gayret göstermelidir.
    0
    0
    Yanıtla