SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeniden İnşa Edilecek!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da iki asırlık Hanegahi Pervane Camii restore edilecek.

Merkez Halfettin Mahallesi'nde bulunan cami, duvarlarının çatlaması ve tavanda meydana gelen su akıntıları nedeniyle ibadete kapatılmıştı. Cami arsası üzerinde 10 hak sahibinin olması nedeniyle yaptırılamayan cami için çalışmalar başladı.

Halfettin Mahallesi Muhtarı Erdal Yağlıcı, yıllardır camiyi yaptırmak için mahalle olarak büyük çabalar harcadıklarını belirterek, "Çalışmalarımız neticesinde bir hayırsever vatandaşımız bize maddi katkıda bulundu. Biz cami üzerinde hak sahibi olan şahıslardan para karşılığı camiyi aldık. 60 metre bir kayıp hisse vardı. Tabi bu hisseyi de aldık. Hukuki engellerin büyük bir kısmını aştık. Şuan da caminin projesi Malatya Belediyesi imar ekipleri tarafından çiziliyor. Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Müftülük ve Muhtarlığımızın büyük çabalarıyla bu camimizi yıkıp, yeni bir camiyi tekrar ibadete açmayı düşünüyoruz. Tabi şimdilik camimizi ibadete kapattık. Ancak, cami yanında aldığımız üç dükkanı birleştirip, cemaatimizin dağılmaması için ibadete uygun hale getirdik. En kısa zamanda mahallemizde yeni camimizin çalışmalarına başlanacak" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız