SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeniden Malatya'ya Kurulmalı"

A- A+ PAYLAŞ
Aralarında Malatya'nın da bulunduğu Meteoroloji Bölge Müdürlükleri, "yeniden organizasyon" gerekçesi ile kapatıldı. Malatya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün kapatılmasına Ziraat Mühendisleri Odası tepki gösterirken, AKP Milletvekilleri Ömer Faruk Öz ve Öznur Çalık, kurulacak yeni birimin merkezlerinden birinin Malatya olması için çaba gösterdiklerini bildirdi.
 
Adıyaman ve Kahramanmaraş illerinin bağlı olduğu Malatya Bölge Müdürlüğü'nün kapatılmasının, başta tarım kesimi olmak üzere çeşitli çevrelerden tepki gördüğü bildirildi. Ziraat Mühendisleri Odası başkanı Fevzi Çiçek, “Zirai meteorolojinin ilimiz için önemi anlatılamayacak kadar büyük. Özellikle tarımsal sigorta alanlarına çiçek döneminin de dahil edilmesi tarımsal sigorta açısından da önem taşıyor. Bölge Müdürlüğü kapatılması kararının gerekçesini bilmiyoruz ama, bizler bir çok bölge de veri toplama amaçlı istasyonların kurulmasını bekliyorduk” diyerek Bölge müdürlüğünün önemini vurguladı.
 
30 bölgenin kapatılması ve 15 yerde yeniden bölge kurulması çalışması yapıldığı belirtilirken,  yeni kurulacak bölge müdürlüklerinden birinin Malatya’ya alınması için AKP milletvekilleri Öznur Çalık ve Ömer Faruk Öz,  çalışmalarını sürdürdüklerini belirtiler.
 
Çalık, “Konu yakın takibimiz altında. Bakanlık bünyesinde yeniden yapılanma adı altında bir çalışma yapılıyor. Çalışmalar son aşamasına gelmiş durumda. Yeni oluşturulacak birimlerden birinin Malatya’ya kurulması için çalışmalarımız sürüyor” derken Öz’de “Evet. Teşkilat yapısında yeniden yapılanma adı altında çalışmalar yapılıyor. Yeni kurulacak merkezi birimlerden birinin Malatya’da kurulması için çalışıyoruz. Bunda da başarılı olacağımıza inanıyorum” diyerek merkezi birimlerden birinin Malatya’ya kurulmasında umutlu olduğunu belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız