SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yeniden Soruşturun'

A- A+ PAYLAŞ

İntihar ederek hayatına son verdiği öne sürülen ve cenazesi Hekimhan'da toprağa verilen Emniyet Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay’ın ölümünde, 6 ayrı şüphe görüldü. Oktay’ın ailesi ve avukatı, bu şüpheler sonucu Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak, olayın yeniden incelenmesini ve daha önce verilen ‘’Kovuşturmaya yer olmadığı’’ kararının kaldırılmasını istedi

Cumhuriyet savcılığına yapılan başvuruda özellikle Oktay’ın solak olduğu halde sağ şakağına ateş edilmesi ve cep telefonunda olay gününe ait hiçbir telefon kaydının bulunmamasına dikkat çekildi. Savcılığa yapılan başvuruda şu konuların incelenmesi istendi:

1- Otopsi raporuna göre Behçet Oktay’ın kaburgalarında 7 kırık var. Bu kırıkların iddia edildiği gibi kalp masajı nedeniyle olması inandırıcı değil..

2- Behçet Oktay solaktı ve silahı da sol eli ile kullanırdı. Olay gecesi ise mermi çekirdeği sağ şakağından girmiş. Oktay, sol eliyle silahı tutup, sağ şakağına neden ateş etsin ?

3- Behçet Oktay’ın hem sağ hem de sol elinden swap alındı ve her ikisinde de barut izi bulundu. Her iki eliyle de silah kullanabilirdi ama aslen solaktı. Olay gecesi iki eliyle birden mi ateş etti.

4- Sağ eldeki barut izinin sabah atış yapmasından kaynaklanmış olabileceği belirtiliyor. Ancak güdüz atış yapan bir kişi gece yarısına kadar hiç mi elini yıkamadı da bu barut izi kaldı?

5- Oktay’ın incelenen cep telefonunda olay günü ve gecesi hiç telefon görüşmesi kaydı yok. Oysa arkadaşlarıyla restoranda otururken birkaç kez telefonla konuştu. Kayıtlar neden görülmüyor ve nasıl silindi…?

6- Oktay’ın kan ve idrar testinde kakoin bulunması izah edilemez. Bu derece önemli bir görevi yıllardır yapan Emniyet Müdürü rütbesindeki bir kişinin, kakoin kullandığı ne görülmüş ne duyulmuştur. Kakoin, cinayete zemin hazırlayanlar tarafından mı Oktay’ın içeceğine karıştırılmıştır?

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız