SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yeniden Tespit Yapılacak'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Belediye Başkan adayı Ahmet Çakır'ın toplantıda telefonla aradığı TOKİ başkanı Erdoğan Bayraktar, Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi'yle ilgili açıklamalar yaptı ve yeniden değer tespiti yapılacağını bildirdi. Çakır da, projeyle ilgili kendi ağızlarından çıkmayan sözlere inanılmamasını istedi.

Çakır'ın konuya ilişkin katıldığı toplantı hakkında, sekreteryası tarafından yayınlanan basın bülteni şöyle:

"AK Parti Malatya Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, Geleli Rutükhanlıların düzenlediği toplantıya katılarak burada kentsel dönüşüm projesi kapsamında sorunları olan vatandaşlara müjdeli haber verdi.Toplantıda TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’la canlı yapılan telefon görüşmesinde, Kentsel dönüşümle ilgili yeniden bir komisyon kurularak fiyat tespitlerinin yapılacağı haberi verildi.

Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır beraberinde AK Parti il başkan vekili Hacı Bayram Yılmaz ile birlikte dün akşam Başharık Mahallesinde bulunan Geleli Rutükhanlılar derneğinin organize ettiği toplantıya katıldılar.

Kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından karşılanan Ahmet Çakır,toplantıda konuşmaya başlamadan önce vatandaşlara müjdeli haberler vermek için Ankara’da Milletvekilleri ve il başkanı Mustafa Şahin’in TOKİ başkanının yanında olduklarını belirterek,Milletvekili Öznur Çalık’ı aradı.Milletvekili Çalık’ın telefonundan toplantıya katılan vatandaşlara müjdeli haberler veren TOKİ Başkanı Bayraktar,yeni bir komisyon kurulacağını ve kurulacak komisyonda halktan ve belediyenin de bir temsilcinin olacağını ifade ederek,yeniden fiyat tespitine gidileceğini söyledi.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar telefonda seslendiği Malatyalılara şunları söyledi;

“Bizim TOKİ olarak, Malatya’da vatandaşlarımızı mağdur etmek gibi bir durum söz konusu olamaz. Fiyat tespitini yeniden yapacağız, bu tespitte kuracağımız yeni komisyonda halktan ve belediyeden de temsilci alacağız, önce yapılan tespitlerde düşük fiyat verilen yerleri revize edeceğiz.”
Kentsel dönüşümün yapılacağı bölgelerde yaşayan kiracılara da müjde veren Bayraktar, “Kiracı olan gerçekten yoksul olan, Valiliğin tespit etmiş olduğu kişilere de Başbakanımız açıkladığı yoksul kesime verilecek konutlardan peşinatsın 20 yıl vadeli ev vereceğiz.”dedi.

TOKİ Başkanı Bayraktar’ın diğer bir haberi ise, kentsel dönüşüm bölgesinde örneğin 40 Bin Lira değerinde dairesi olan vatandaşa, yeni yaptıkları 70-80 Bin Lira değerindeki daireleri fiyat farkı almadan vereceklerini, tapu sicil belgesi olmayan vatandaşlarında, tapusu olan vatandaşlar gibi bazı haklara sahip olacağını söyledi. TOKİ Başkanı Bayraktar’ın verdiği müjdeli haberlerine salonda bulunan vatandaşlar uzun süre alkış çaldılar.

Bayraktar’ın telefon konuşmasından sonra söz alan Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, yapamayacakları hiç bir şeyi söylemeyeceklerini belirterek, halkın asla kabul etmediği hiç bir projeyi halka rağmen uygulamayacaklarını söyledi.

Çakır Konuşmasına Şöyle devam etti;
“Bugün biz buraya samimi olarak geldik. Ne söyledikse onun peşinde olcağız, bundan sonrada asla halkımızın kabul etmediği hiçbir projeyi uygulamayacağız. Bu proje Başbakan’ımız koymuş olduğu bir projedir ve bu proje nerede uygulanmaya konulmuşsa oranın halkı gerçekten memnun kalmış bayram havasında açılışlar yapılmış. Biz bu projeyi bu hale getirene kadar birlikte çalışacağız.

TOKİ Başkanımız gerçekten çok güzel müjdeler verdi. Biz bugün birçok görüşme yaptık. Milletvekillerimiz TOKİ Başkanına gitti ve burada yaşana bütün sorunlar anlatıldı. Kesinlikle hiç bir söyleme itibar etmeyin, dışarı da fitne fesat çıkartmak isteyenler siyasi rant elde etmek isteyenler geçmiş kirli siyaseti uygulamak isteyenlere asla yüz vermeyin. Biz burada samimi olduğumuzu, söylediğimiz her sözün arkasında durduğumuzu yapamayacağımız hiçbir şeyi size söylemeyeceğimizi bura da size vaat ediyoruz. Bu nedenle bizim ağzımızdan çıkmayan hiçbir söze kesinlikle kulak asmayın bu sorunları hep birlikte takip edeceğiz ve bu projeyi başlatırken büyük coşkuyla büyük açılışla davul zurnayla kutlayarak başlatacağız, bu aşamaya gelmeyene kadar biz bunu başlatmayacağız.”şeklinde konuştu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız