SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeniden Yaptırılacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:31:22
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Belediyesi ekipleri tarafından Malatya Ermeni Mezarlığı'nda yapımı son aşamaya gelen son dua yeri ve bekçi evinin yıkımının ardından, bu yerlerin belediye tarafından yeniden yaptırılacağı belirtildi. 
 
Malatya Ermenileri Derneği (MalatyaHAYDer) yönetim kurulu tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada,  "Malatya Valisi ve Malatya Belediye Başkanı arasında yapılan görüşmeler neticesinde, söz konusu binaların, Malatya Belediyesi tarafından yeniden inşa edilmesinde mutabık kalınmıştır.  İnşaatın  projesi ve kontrolü tarafımızdan yapılacaktır. Malatya Belediyesi yetkilileri, yapıları anahtar teslimi olarak çok kısa bir sürede cemaatimizin kullanımına sunacaklarını beyan etmişlerdir.
 
Ermeni toplumunda ve Türkiye kamuoyunda büyük bir infial yaratan yıkımın, yerel yöneticilerimiz tarafından telafi edileceğine inancımız tamdır. Bu sayede, daha önce planladığımız gibi bu yılın yaz aylarında, dünyanın dört bir köşesine dağılmış Ermenilerin, Malatya'da hemşehrileriyle birlikte geçmişlerine dua edebilecekleri günü gerçek kılacağımıza  inanıyoruz.
 
Ayrıca son günlerde oluşan bilgi kirliliğinin de giderilmesi gerekmektedir. MalatyaHAYDer yöneticilerinin  Malatya’da yaptıkları ziyaretlerde; Valimiz Sayın Ulvi Saran’a ve Kudep Başkanı Levent İskenderoğlu’na yaptıkları ziyaretlerin odağında bilgilendirme, sosyal ve nezaket amaçları dışında sadece tamiri söz konusu Kiliseler ve Kervansaray, Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır ve yardımcılarına yaptıkları ziyaretlerin odağında bilgilendirme, sosyal ve nezaket amaçları dışında sadece Malatya Ermeni mezarlığı bulunmaktadır. " denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız