SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeniden Yargılama Talebi

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:58:31
Yeniden Yargılama Talebi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Battalgazi ilçesindeki bir kına merasiminde üniversite öğrencisi Begüm Kartal’ın öldürülmesi olayı ile ilgili tutuklanan Osman Ulu’nun babası Mehmet Ali Ulu, oğlunun suçsuz olduğunu öne sürerek yeniden yargılama yapılmasını istedi.

Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’nde basın açıklaması yapan Mehmet Ali Ulu, yaşanan olay sonrası oğlu Osman Ulu’nun cinayet zanlısı olarak yargılandığını ve şu anda Malatya E Tipi Cezaevi'nde yattığını söyledi. Yargılama sonrası oğlunun, asıl suçluların gizlenmesi için kurban seçildiğini iddia eden baba Mehmet Ali Ulu, bu nedenle Adalet Bakanlığı’ndan yeniden yargılama yapılmasını talep etti. Soruşturmanın jandarma yerine Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılmasını isteyen Ulu, “Elde edilecek deliller doğrultusunda fail ya da failler aransın. Düğüne kimlerin katıldığı belirlensin ve açıklansın. Düğüne katılanların silahlarında balistik inceleme yapılsın. Dosyada yer alan tezatlar ve çelişkiler incelenerek gerçekler aydınlatılsın” dedi.

Davada olay yerinde inceleme yapılmadığını ileri süren Mehmet Ali Ulu, yeniden yargılama kapsamında olay yerinin de incelemesini istedi. Açıklamasında Begüm Kartal’ın ailesine de seslenen Ulu, “Rahmetli kızınızın katilleri dışarıda gezerken sizler huzurlu musunuz? Masum bir insan kızınızın katili diye hapiste yatarken, sizin vicdanınız rahat mı? Gerçek suçluların adalet önüne çıkarak adil bir yargılama yapılmasını istiyoruz. Sayın Adalet Bakanımıza sesleniyorum, oğlum Osman Ulu, yapılan usulsüz ve eksik yargılama ile mahkum edildi. Bu nedenle yargılamanın yeniden yapılmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

Battalgazi ilçesi Adagören köyünde 28 Ağustos 2005’te arkadaşının kına düğününe katılan Galatasaray Üniversitesi son sınıf öğrencisi Begüm Kartal, ateş açılması sonucu hayatını kaybetmişti. Olayın şüphelisi olduğu iddiasıyla yakalanan Osman Ulu’ya 22 yıl hapis cezası verilmiş, ve bu karar Yargıtay tarafından onanmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız