SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeniden Yargılansın" Talebi

A- A+ PAYLAŞ

Katıldığı kına gecesinde başına isabet eden kurşunla yaşamını yitiren Begüm Kartal'ın katili Osman Ulu'nun avukatları, yargılanmanın yeniden yapılanmasını istedi. Talebin, davada tanıklık yapan iki kişinin kendilerinin yönlendirildiğini söylemesi nedeniyle yapıldığı öğrenildi. Osman Ulu'ya verilen 20 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onaylanmıştı.

Osman Ulu'nun avukatları kararın onanmasının ardından Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne "Yargılamanın yenilenmesi" talebiyle başvuruda bulundu. Dilekçede, yargılamanın yenilenmesine yönelik talebe gerekçe olarak ise Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturmada, cinayet davasında tanıklık yapan iki kişinin, mahkemede verdikleri ifadelerin yalan olduğunu ve kendilerine yapılan yönlendirme ile ifade verdiklerini açıklamaları gösterildi.

Dilekçede, yalan tanıklık yaptıklarını Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısına anlatan U.B. ve B.T. adlı 2 tanığın kendilerini yönlendirdiklerini iddia ettikleri dönemin Cumhuriyet Savcısı M.B. hakkında HSYK ve yeni görev yeri olan Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu yapıldığı da belirtildi.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız