SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yenileme Çalışmaları Yapılıyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:45:21
Yenileme Çalışmaları Yapılıyor
A- A+ PAYLAŞ
 
Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Hayvan Kısırlaştırma Merkezi ve Geçici Bakımevi’nde iyileştirme çalışmaları yapılıyor.
 
Çalışmlarla ilgili Malatya Belediyesi tarafından yapılan açıklama şöyle ; 
 
" Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın Hayvan Kısırlaştırma Merkezi ve Geçici Bakımevi’nde yaptığı incelemelerin ardından verdiği talimatlar doğrultusunda başlatılan çalışmalar kapsamında, 1 metrekarelik alana sahip hayvan barınakları 12 metrekarelik alana çıkarılıyor.
 
Yeni alanda açık hayvan gezinti alanı ile kulübe de yer alıyor. Böylelikle geçici bakımevine getirilen hayvanlar daha iyi bir ortamda tutulacak. Çalışmalar tamamlandığında toplamda 10 barınak hazırlanmış olacak.
 
Geçen yıl yapılan çalışmayla da 70’er metrekarelik 3 adet büyük barınak hazırlanmıştı. Bu barınaklarda da gezinti alanlarının oluşturulmasının yanı sıra toplam 10 adet kulübe de yerleştirilmişti. Hayvanların güneşten ve yağmurdan olumsuz etkilenmemeleri amacıyla
yeni barınakların üzeri yarıya kadar kapatıldı.
 
Hayvan Kısırlaştırma Merkezi ve Geçici Bakımevi’ne getirilen hayvanlar burada hijyenik bir ortamda kısırlaştırılarak belli bir süre gözetim altında tutuluyor. Gözetim altında tutulan hayvanların küpeleme işlemleri yapılıp, daha sonra sağlık kontrollerinin ardından tekrar
alındıkları yerlere bırakılıyor.
 
Merkezde, 2011 yılında 430 kısırlaştırma çalışması yapılırken, toplamda 1071 hayvana aşı, bakım ve tedavi hizmeti sunuldu. Bu yılın Ocak ayında ise 76 hayvana bakım yapıldı, bunlardan 20 tanesi kısırlaştırıldı.
 
Hayvan Kısırlaştırma Merkezi ve Geçici Bakımevi tarafından, vatandaşlardan gelen taleplere göre hayvan sahiplendirme işlemleri de devam ediyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız