SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yenileme Çalışması Yaptık"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:17:50
A- A+ PAYLAŞ

MASKİ Genel Müdürlüğü, Yazıhan'ın içmesuyu sorununun çözümü ile ilgili yapılan çalışmaları bir basın bülteniyle duyurdu. 

MASKİ'nin bülteni şöyle:

"Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, içmesuyu ve kanalizasyon ile ilgili Malatya genelinde özellikle yaz döneminde her hangi bir olumsuzluk yaşanmaması için çalışmalarını yoğunlaştırdı. 

Yazıhan İlçesi’ne yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, “Göreve ilk geldiğimiz günden itibaren mesai gözetmeden vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmeye gayret ediyoruz. Doğu’nun incisi Malatya’nın daha yaşanılabilir bir kent olması için il genelinde çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor. MASKİ, Malatya’nın genelindeki içmesuyu ve kanalizasyon problemlerine el atmış durumdadır ve her gün önemli bir çalışmayı sonuçlandırmaktadır. Malatya’nın büyükşehir olmasıyla birlikte MASKİ’nin iş yükü artmış olup Malatya’nın en ücra köşesine dahi hizmet götürmekle yükümlüdür. Bu kapsamda Yazıhan İlçemiz için önemli çalışmalar yaptık. Dede Kargın, Tahtalı, Başpınar, Bahçelievler ve Yazıhan merkeze toplamda 4.304 metrelik içmesuyu şebeke hattı döşendi. Ayrıca Tahtalı Mahallesi Hacı Damı mevkiine 30 tonluk 1 adet su deposunu ve 1 adet enerji nakil hattını yaptık. Yazıhan İlçe merkezine 765 metre kanalizasyon yenileme ve yeni hat döşeme çalışması yaptık. Yaklaşık 126 bin TL’ye mal olan bu çalışmalarımız tüm sorunlar giderilinceye devam edecek” dedi. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın talimatları doğrultusunda Yazıhan Karasu içme suyu ana şebeke hattında sık sık yaşanan sel baskınları ve sıkıntılardan dolayı tamamen yenileme çalışmalarının yapıldığını aktaran Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, enerjinin doğru kullanılması ve tesisin verimliliğinin arttırılması için yenileme çalışması yapıldığını söyleyerek, “Karasu içmesuyu ana şebeke hattında sık sık arızalar meydana geliyordu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’ın talimatları doğrultusunda bu sıkıntıların önüne geçmek için terfi binasını yeniledik. Pompaları değiştirdik. Mekanik tüm aksamları elden geçirdik. İnşaat ve çevre düzenlemesini yaptık. 700 bin TL’ye mal olan yenileme çalışması sonrasında Yazıhan bölgesi hem enerji tasarrufuna başlayacak hem de son teknoloji ve kaliteli malzemelerin kullanıldığı bir tesise kavuşmuş olacak. Enerji tasarrufu sayesinde yıllık 402 bin TL’lik tasarruf sağlamış olacağız. 2 yılda sistem kendisini amorti edecek. 1 ay içinde kalan tüm çalışmalarımızı tamamlayarak tesisimizi yüzde 100 kapasite ile çalıştırmış olacağız” diye konuştu. 

Projesi tamamlanan İriağaç Mahallesi İçmesuyu Projesi’nin 2015 ve 2016 yılı içerisinde tamamlanarak hayata geçirileceğini belirten Dr. Özgür Özdemir, “Yaklaşık 400 bin TL maliyeti olan İriağaç İçmesuyu Projesi sayesinde mahalleli susuzluktan kurtulacak. 9.430 metrelik içmesuyu şebeke hattının yapımının yanı sıra 2 adet terfi binası, 2 adet depo, enerji nakil hattı, 1 adet hidrafor sistemi, 1 adet dalgıç pompası, 2 adet hat kesici ve 15 adet abone bağlantısı çalışması yapılacak. Önümüzdeki dönemlerde çok daha büyük projeleri birer birer sonuçlandıracaktır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’ın vatandaşlara daha hızlı ve daha etkin hizmet için vizyon çizmişti. Genel müdürlüğümüz bu vizyon ile çalışarak tek tek alt yapı sorunlarını çözüyor. Bu dönemin sonunda Malatya’nın genelinde yapacağımız çalışmalarla içme suyu ve kanalizasyon sorunlarının çok büyük kısmının ortadan kalkmış olduğunu hep beraber görüp yaşayacağız. Bizlere desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’a ve gece gündüz demeden çalışan ekibimize teşekkür ediyorum” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız