SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yenilgi YMS'de Sinirleri Gerdi

A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatya Spor'da, Turgutluspor'a 2-0 mağlup olmanın üzüntüsü yaşanıyor.

Karşılaşma sonrası kapalı tribünde taraftarlar yönetime tepki gösterdi. Kısa süreli yaşanan gerginlik, güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle çok büyümeden önlendi.

Malatya İnönü Stadı'nda oynanan karşılaşma sonrası bir açıklamada bulunan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, takımın zamana ihtiyacı olduğunu söyledi. Çakır, lig maratonunun uzun soluklu olduğunu belirterek, "Pes etmemek lazım. Takımın önünde daha birçok maç var. Ve maç oynadıkça takımın toparlanacağını düşünüyorum. Turgutluspor karşısında hele de kendi sahamızda galip gelmemiz gerekiyordu. Hepimiz üzüldük. Ama uzun soluklu bir maraton, sabırlı olup, eksiklerini tespit etmek lazım. İnşallah hayırlısı olur. Artık önümüze bakacağız" dedi.

Maç sonrası taraftarların tepki göstermesi yönündeki sorulara Çakır, "Tabi çok tez canlı olmamak gerekiyor. Tez canlı olacaksak bu işi yapmamamız gerekiyor. Seyircinin de anlayışla bunu takip etmesi lazım. Ben ümit ediyorum ki, ilerleyen günlerde istediğimiz noktaya geleceğiz" cevabını verdi.

Turgutluspor Teknik Direktörü Cafer Orbay ise, "Turgutlu'dan 3 puan almak için gelmiştik. Geçtiğimiz haftalarda kendi içimizde sorunlar yaşamıştık. Allah'a şükür bunları aştık. Turgutluspor sayılı tesis imkanlarına sahip. Bu takımı hak ettiği yere getirmek için ne gerekiyorsa yapacağız" diye konuştu.

İl Genel Meclisi Başkanı ve Yeni Malatya Spor Divan Kurulu 2. Başkanı Naci Şavata da, "Biz buraya futbol seyretmeye geliyoruz, küfür işitmeye değil. Futbola emek veren insanlara Malatya'da halen böyle hakaret edilecekse, yazıklar olsun. Bu bir futbol oyunu, Malatya futbolsuz kalmasın diye iki takımımızı da desteklememiz lazım. Hem galibiyet hem de mağlubiyette biz 2 Malatyaspor'un yanında yer alacağız. Mağlup olduğunda küfür etmek herkesin işi ama galibiyette, mağlubiyette yer almak er kişinin işi. Biz
er kişi olmak zorundayız. Bu kadar emek verip, parasını döken insanlara, fırsat bilip, içinizdeki nefsi hakaretleri burada yapmak, Malatya futbolunun kalitesini düşürür. Malatya'nın böyle şeylere layık olmadığına inanıyorum. Biz, varlıkta da, yoklukta da birlikte olmasını bileceğiz" şeklinde konuştu.

Şavata, taraftar neden böyle tepki gösterdi sorusuna ise, "Eğer siz sezon başında şampiyonluktan bahsederseniz, 2 maçta da böyle olur. Yeni bir takım. Yeni 2. Lige çıkan bir takım. Gözümüz gibi koruduğumuz bir takım ve şampiyonluk lafını etmekten vazgeçelim. Çok iddialı konuşuldu. Futbolcular daha hazır değil. Habire kamuoyunu şampiyonluğa hazırlarsanız ve böyle başarısızlılarda da insanlarımız tahammülsüz davranır" cevabını verdi.

Takımın zamana ihtiyacının olduğunu kaydeden Şavata, "Bu takımın daha çok antrenman ve bir arada maç yapmaya ihtiyacı var. Ben Malatyaspor severleri her 2 takımımızı da desteklemeye davet ediyorum. Önce karar vereceğiz. Soykan'a su şişesi atmaya devam ediyorsak, Osman Çağlı'nın cenazesine gitmiyorsak, buraya emek verenlere küfrediyorsak olmaz. Futbolunu kullanarak seyircilik ve yöneticilik olmaz. Mutlaka birbirimizi sevip, güveneceğiz. Malatya bir tufandan ayrıldı. Malatyaspor bizim canımız, ciğerimiz. Malatyaspor'un kapısına kilit vurulu hale geldi. Bir çözüm üretildi ve Malatya Belediyespor, Yeni Malatya Spor oldu. Bunun ikisini bir arada götürmenin ve Yeni Malatya Spor süper lige çıkacak diye empoze edilince, kamuoyunda büyük beklentiler oluştu. Bunları kullanmadan güzellikle biz futbolumuzu seyretmeye gelelim. Yeri gelirse bir maçı da seyircisiz oynayalım, görelim stresi kim çekiyor. Çözüm bulunur inşallah. Benim arzum iyi bir futbolla iki takımımızda başarılı olur" dedi.

Yeni Malatya Spor'da karşılaşma sonrası yönetim, teknik heyet ve futbolcular ise herhangi bir açıklamada bulunmadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız