SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yenilikleri Takip Etmeliyiz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Ulusal Kayısı Akreditasyon Kurumu kuruluşuyla ilgili ilk toplantı yapıldı.

Valilik Salonu'nda Vali Ulvi Saran'ın başkanlığında düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Enver Erdem, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Tarım İl Müdürü Vekili Ramazan Aytekin, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sami Payza, Ticaret Borsası Başkan Vekili Gürsel Özbey, İnönü Üniversitesi öğretim üyesi Doç.Dr.İbrahim Gezer, diğer ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri, kayısı üretici ve ihracatçıları katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Vali Ulvi Saran, kayısı hasadı ve paketlenmesinde son teknolojilerin kullanılması gerektiğini ifade edip, "Yeni model ve gelişmeleri uygulamada çekimser davranıyoruz. Yenilikleri iyi takip edip uygulamamız gerekiyor"ifadelerini kullandı.

"Dünyada gittikçe kaliteli üretim konusunda biliçlenme ve uyanış var. Ancak Malatya kapalı bir yapıya sahip. Olabildiği kadar belki son teknolojileri kullanıyoruz. Ancak, dünyanın önemli bir gıda ürünün yetiştirilmesi, işlenmesi, pazarlanması, ihracatı konusunda, tüm aşamaları kontrol altına alacak organizasyonel bir yapılanma oluşturulamamış"diyen Vali Saran, "Acaba dünyanın kabul ettiği standartlarda üretim yapıp, pazarlayabiliyor muyuz? Bu konuda yeterli bir çalışma olmadığını görüyoruz. Bu konuda bir zorunluluk ve sorumluluk var. Bu sorumluluk ister istemez bizlere düşüyor. Kayısı'nın batı normlarında ele alınması gereken bir arayışa girdik. Bu konuda Ankara'dan Türk Akreditasyon Kurumu Genel Sekreter Yardımcısı İrfan Aksoy bey'i davet ettik. Standartlar konusunda bilgi aktaracaklar. İrfan bey'in aktaracağı bilgilerden azami derecede istifade etmeliyiz"ifadelerini kullandı.

Vali'nin konuşmasından sonra Türk Akreditasyon Kurumu Genel Sekreter Yardımcısı İrfan Aksoy , Ulusal Kayısı Akreditasyon Kurumu kuruluşuyla ilgili bilgiler aktardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız