SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yenisi Yapıldı, Eskisi Yıkıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:53:23
Yenisi Yapıldı, Eskisi Yıkıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Darende ilçesinde yeni işyerlerinin yapılmasıyla boşalan eski sebze hali dükkanları belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

İlçe çarşı merkezinde yapılan düzenlemeyle pazar yeri olarak kullanılan alana 54 adet yeni iş yeri yapıldı. Yeni yapılan bu iş yerleriyle birlikte ilçeye büyük bir de meydan kazandırılmış oldu. Yeni yapılan bu iş yerlerinin bir kısmı yıkılan bölgedeki esnafla takas edildi, kalan kısmı da ihale ile satıldı.

Esnafın kendilerine verilen süre sonunda yeni işyerlerine geçmesiyle birlikte devam eden yıkım işlemleri hızlandırıldı. Binanın tamamen boşaltılmasının ardından gerekli güvenlik tedbirleri de alınarak 9 Aralık Pazartesi akşamı iş makineleri ile bina tamamen yıkıldı. Enkaz kaldırma çalışmalarının ardından bu alanda parke döşeme ve ışıklandırma çalışması yapılarak oluşan meydana dahil edilecek.

Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı İsa Özkan, “Çarşı merkezi düzenleme çalışmalarına başladığımızda mevcut iş yerleri sahipleriyle anlaşarak bu alanı ortadan kaldıracağımızı söylemiştik. Yeni iş yerlerimizi tamamladık. Esnafımızla anlaşarak yeni iş yerlerine geçmelerini sağladık. Burada bulunan esnafımıza tahliye iş yerlerini tahliye etmeleri için gerekli tebligatlarımızı yapmıştık. Sağ olsun, gerek kiracılar gerekse mal sahipleri hiçbir zorluk çıkarmadan tebligatın gereğini yaptılar. Boşalan iş yerlerinde yıkım için hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra binanın da tamamen boşalmasıyla yıkım çalışmalarına başladık. Vatandaşlarımızın yıkım esnasında zarar görmemeleri için yıkımı akşam saatlerinde gerçekleştirdik. Gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmasıyla da her hangi bir olumsuz durumla karşılaşmadan yıkımı tamamladık. Enkaz kaldırma çalışmalarının ardından parke ve ışıklandırma çalışmalarını da tamamlayarak bu alanı da yeni oluşan meydana birleştireceğiz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız