SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yenisini Yapın Mevcudu Öyle Satın'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki mevcut Yaş Sebze ve Meyve Hali'nin Yeşiltepe'deki hizmet grupları alanına taşınması ve yeni bir bina yapılması ile ilgili çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Yaş Sebze ve Meyve Hali'ne giderek burada Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı İzzet Aslan ve komisyoncularla birlikte toplantı yaptı. Yaş Sebze ve Meyve Hali'nin satışa çıkarılması konusunun gündeme gelmesinden sonra komisyoncu esnafla bir araya gelen Belediye Başkanı Cemal Akın, "Türkiye Avrupa Birliği'ne girme arifesinde bir kısım müesseselerini biraz daha güncellemek durumunda. İnsanlarımızın ve esnafımızın daha rahat alışveriş yapması için çalışma yapıyoruz. Türkiye genelinde en son bitmiş olan hal binaları ile ilgili teknik ve güncel bilgiler alınarak Malatya için en uygun hal binası projesini geliştirmeye çalışıyoruz. Bu konuda komisyoncu esnafımızın da fikir ve düşünceleri mühendislerimizce kağıda dökülerek proje üzerinde uygulanacak. Şu anda yeni hal binası çalışmalarının başlaması için kesin bir tarih yok. Ancak gerektiğinde yeni hale başlamak için her şeyi hazır hale getiriyoruz. Altyapısını hazırlamaya çalışıyoruz" şeklinde bilgi verdi.

Belediye Başkanı Akın, "Halin Yeşiltepe'deki hizmet grupları alanına taşınması bugün gündeme gelmiş değil. Bu konu yıllar önce planlanmış ve tasarlanmış. Hal binasının taşınması belki bizim dönemimizde başlar, belki başlamaz. Ancak biz bu çalışmalara başladık. Hal binasını Yeşiltepe'ye taşıdığımızda mevcut yer için gelen talepleri değerlendiririz. Ya da belediye burayı daha farklı bir şekilde Malatya halkının hizmetine sunar" dedi.

Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı İzzet Aslan ise, "Halin satışı şu anda gündemde değil. Öyle bir şey olacaksa önce modern yeni bir hal yapılmalı, ondan sonra burasının satışı gündeme getirilmeli. Yeni haldeki dükkanlarımıza taşınmadan buranın satışa sunulması yanlıştır. Ayrıca burada iş yerleri bulunanların haklarının da saklı tutulması gerekiyor. Esnafın haberi olmadan halin satışı açıklaması yapıldı. Ancak Belediye Başkanımız bizi bilgilendirdikten sonra ikna olduk" diye konuştu.

Aslan, "Bugün hal binasındaki 50 dükkanın 25 tanesi iflas etmiş, kirasını ödeyemez duruma gelmiştir. Bunun için korsan satışlar önlenmeli. Belediye Başkanımız kent girişlerine 2 tane kontrol girişi yaptıracakları sözünü verdi" açıklamasını yaptı.

BELEDİYE ŞİRKETLERİ..
Bu arada ziyaret sırasında Akın, belediye şirketleri ile ilgili de açıklamalarda bulundu ve "Şirketlerimiz Belediye’ye ve Malatya halkına hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Megsaş şirketimiz ekmek üreterek, Malatya insanının hem kaliteli ekmek yemesini temin ediyor, hem de fiyatların düzenli olması hususunda bir fonksiyon yerine getiriyor. Fuarcılık Şirketimiz üzerinden biz gerek MASKİ, gerek Zabıta, gerek Kent Trafik, gerek Yol ve Asfalt Müdürlüklerimizin üretmiş oldukları hizmetleri, hizmet alımı suretiyle Fuarcılık şirketimiz kanalıyla bunları yürütüyoruz. Ayrıca bunlara ilaveten Malatya Fuarı’nı da tertip ediyor. Ancak bu görevlerinden yalnızca bir tanesidir.

MOTAŞ şirketimiz biz göreve geldikten sonra kendi karıyla 24 otobüs satın almıştır. Esenlik Şirketimiz, biz göreve geldikten sonra 6.5 trilyon liralık yatırım yapmış, 8.5 trilyon lira da Malatyaspor’a yardım aktarmıştır. Ayrıca, marketlerin satışı gibi bir durumda söz konusu değildir.
Belediyemiz, gerek şirketleri, gerekse diğer birimleri ve çalışanları ile Malatya halkının hizmetindedir. Her geçen gün hizmet çıtasını ve kalitesini yükseltmektedir” dedi.

Belediye başkanı Akın, belediye şirketleriyle ilgili olumsuz söylentilerin, Malatya piyasasına yeni giren ve girmekte olan marketlerden kaynaklanabileceğine ilişkin de ifadelerde bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız