SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yepyeni Bir Malatya Doğacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:24:05
A- A+ PAYLAŞ
 
AKP Malatya Milletvekili Cemal Akın, Malatya'nın büyükşehir nüfusuna ulaşmasını değerlendirirken, "Büyükşehir olmamız, hizmetleri hızlandıracaktır"dedi. 
 
AKP Malatya il binasında haftanın nöbetçi vekili olarak sorunları, gençlik kolları başkanı Miraç Göçmez, Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt ve bazı parti yönetcileriyle birlikte dinleyen Malatya Milletvekili Cemal Akın, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan illerin nüfus rakamına göre Malatya'nın 750 bin büyükşehir olma nüfusunu aşmasını değerlendirdi. "Büyükşehir olmamız, hizmetleri hızlandıracaktır" diyen Akın, "Malatya artık 757 bin 939 nüfusuna ulaştı. Önümüzdeki yere, belediye başkanlığı seçimlerinde büyükşehir olarak seçime girecektir. Malatya, büyükşehir imkanlarından istifade edecektir" dedi. 
 
Malatya'nın kaç merkeze ayrılacağını teknik çalışma sonunda belirleneceğini söyleyen Akın, "Şehrimizin her köşesi denetlenebilir olacaktır. Gerek, inşatların projeleri uygun olması noktasında, yerleşim yerleri imarlı olacak. Düzenli, yepyeni bir Malatya doğacaktır" şeklinde konuştu. 
 
Meteoroloji Malatya Bölge Müdürlüğü'nün Elazığ Bölge Müdürlüğü'ne bağlanmasıyla ilgil soruları da cevaplandıran Cemal Akın, "Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı birkaç bölge müdürlüğü bir ilde kurulmuyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı bölge müdürlüğü Malatya'da olduğu için Malatya Elazığ bölgeye bağlandı. İlçelere kurulacak olan istasyonlar ile zirai hava tahmini yapılıp, üreticilere bildirilecektir. Yani, belgenin kalkması sıkıntısı yaşamayacaktır. Ayrıca Malatya Bölge Müdürlüğü'nde çalışan bazı personeller de yine Malatya'da Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı birimlerde istihdam edilecekler" ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız