SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yepyeni Projelerimiz Olacak"

0
Güncellendi - 2018-09-19 02:42:44
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu (İÜBİS) yeni dönemde farklı projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Geçtiğimiz dönem 'Ecdadın izinde' bisiklet turuyla Balkan şehirlerini ziyaret eden topluluk, ardından ‘Keşf-i Kültür’ sloganıyla Avrupa Bisiklet Turuna çıkmıştı. Malatya'da doğa ve tarihi turlar düzenleyen topluluk, sosyal sorumluluk projelerine verdiği destekle de adından söz ettirdi. Topluluk ayrıca katıldığı bisiklet yarışmalarında da elde ettiği derecelerle geçtiğimiz döneme damga vurdu.

ONLARI HER YERDE GÖRMEK MÜMKÜN

Onları kimi zaman turda kimi zaman kampta kimi zaman ise dağ bisikleti yarışlarında görebilirsiniz. Bir grup üniversite öğrencisinin kurduğu İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu (İÜBİS) yaptıkları çalışmalarla bisiklet kültürünün yaygınlaşmasına katkı sağlıyor.

Sosyal sorumluluk projelerine destek veren, Malatya’nın tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde görmek için pedal çeviren üniversiteli bisikletçiler, düzenledikleri Balkan turuyla ülke gündemine de girmeyi başardılar. Topluluk, 5 Balkan ülkesini bisikletleriyle bin 200 kilometre pedal çevirerek turladı. İÜBİS, Avrupa Keşif Turu kapsamında ise 9 ülke ve 19 şehri bisikletleriyle gezdi. Slovakya’dan başlayan bisiklet ile Avrupa macerası, 9 ülke 19 şehir geçtikten sonra İtalya'da son buldu.

İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu hem aktiflik hem de üye sayısı bakımından Türkiye’nin en aktif ve kalabalık topluluğu olarak dikkat çekiyor. Turlara 100 ila 200 öğrenci arasında giden topluluk, bu anlamda bisiklet kullanımımım yaygınlaşması içinde büyük çaba harcıyor.

"YEPYENİ PROJELERİMİZ OLACAK"

İÜBİS Başkanı Uğur Özdemir, yeni dönemde farklı projeler gerçekleştireceklerini ifade ederek, "Yeni dönemin açılmasına sayılı günler kala senelik faaliyet planlarımız hazır. İnönü üniversitesi bisiklet topluluğu olarak bir döneme daha yepyeni projelerle geliyoruz" dedi.

Özdemir, bisiklete olan ilginin giderek arttığına dikkat çekerek, "Malatya dışından gelen öğrenciler daha büyük ilgi gösteriyor. Buraya geldiklerinde ‘Malatya’da neler olabilir?’ diye bir düşünce akıllarına geliyor. Battalgazi başlı başına bir tarih, Arslantepe Höyüğü’nü görüyorlar. Diğer ilçelerdeki tarihi ve doğal güzellikleri görüyorlar. Bizde ilçelere tur düzenleyip, kamp yapıyoruz. Turlara katılanlar mutlu oluyorlar. İl dışından gelen öğrencilerin Malatya ile ilgili fikirleri değişiyor. Arapgir’deki Kanyonu görebiliyorlar. Topluluğumuz, özellikle Malatya dışından gelen öğrenciler için bulunmaz bir Hint kuşamı özeliğine sahip oldu" diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız