SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yer Ayrı, Ruh Aynı"

0
Güncellendi - 2018-03-21 13:16:01
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Kaymakamlığı, Battalgazi Belediyesi ve Battalgazi Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla sahnelenen ‘Yer Ayrı Ruh Aynı’ adlı tiyatro yoğun ilgi gördü. Kahramanlık türkülerinin de seslendirildiği programda yer yer duygusal anlar yaşandı.

Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla Battalgazi Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen ‘Yer Ayrı Ruh Aynı’ adlı tiyatroyu izlemeye, Battalgazi Kaymakamı Abdül Kadir Duran, Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Battalgazi İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Bülent Eriş, Battalgazi İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Saruhan, Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Bulut, AKPBattalgazi Gençlik Kolları Başkanı Ömer Nakir, Malatya Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Halit Ziya Öztürk, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Malatya Şubesi Başkanı Muharrem Kıbrız, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı Şube Başkanı Sıddık Selçuk, Türkiye Harp Malulü Gaziler-Şehit-Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Gözükara, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda, ilk olarak şehitler için Kur’anı Kerim tilaveti okundu. Kur’anı Kerim tilavetinin ardından Ömer İnce’nin yazıp yönettiği, Kazım doğan’ın koordinatörlüğünü yaptığı ve Rahmi Akıncı İlkokulu öğrencilerinin oynadığı tiyatro ekibi tarafından ‘Yer Ayrı Ruh Aynı’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Battalgazi Halk Eğitim Merkezi Korosu tarafından kahramanlık türkülerinin seslendirildiği programda, yer yer duygusal anlar yaşandı.

Programın sonunda konuşan Battalgazi Kaymakamı Abdül Kadir Duran, Çanakkale Zaferi’nin önemine değinerek, “Geçmişteki zaferlerimiz millet olarak gururumuz. Buraya taşıdığımız şeyler güzeldi. Gençlerimize bu başarılı programlarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız