SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yer Camiler...Hedef Yaşlılar!..

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:19:51
Yer Camiler...Hedef Yaşlılar!..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, özellikle camilerde gözüne kestirdikleri yaşlı şahısların 'üzerinizde pislik var temizlemenize yardım edeyim" bahanesiyle paralarını alıp kayıplara karışan kişi veya kişiler hızlarını kesmiyor. Bu yöntemle yapılan yankesiciliğin son zamanlarda artması, vatandaşları tedirgin ederken, yaşlı sahıslara yönelik yapılan bu yankesiciliklerin önüne geçilmesi için yetkililerin harekete geçmesi bekleniyor. 

Bin 500 TL'sini Aldı

Polise başvuran K.K. isimli kişi  (85) tanımadığı bir kişinin yanına gelerek üzerinde pislik olduğunu söylediğini, daha sonra ise Bin 500 TL'sinin çalındığını söyledi.
 
Zafer Mahallesi'nde meydana gelen olay şöyle gelişti; namaz kılmak için abdest alan 85 yaşındaki K.K.'nın yanına yaklaşan kimliği belirsiz kişi, üzerinde pislik olduğunu söyleyerek yaşlı şahısın ceketini temizlemeye başladı. Durumdan şüphelenmeyen K.K., camiden eve gittikten sonra, cüzdanının yerinde olmadığını farketti. K.K. ifadesinde cüzdanını içinde Bin 500 TL'nin olduğunu belirterek, üzerini temizleyen kişiden şüphelendiğini söyleyip şikayetçi oldu. Polis kimliği belirsiz kişiyi yakalamak için soruşturma başlattı.
 
Aynı Yöntem
 

Polise başvuran M.K. isimli  82 yaşındaki kişiden de aynı şekilde yankesicilik yapıldı. 
 
Özalper Mahallesi'ndeki olayda M.K. başından geçenler polis bülteninde şöyle yer aldı; "40-50 yaşlarında erkek bir şahısın,  üzerine pislik bulaşmış diyerek elbiselerini temizlemeye çalıştığını, daha sonra bu şahsın kendisine nereye sürtündün böyle her tarafına pislik bulaşmış diyerek kendisini kolundan tutarak caminin avlusundaki zeminde bulunan lavabolara götürdüğünü ve bu şahsın çeşmeden ellerini ıslatarak üzerini elleriyle temizlemeye çalıştığını ve daha sonra bu şahsın yanından ayrılarak gittiğini, bu şahıs yanından ayrıldıktan sonra gömleğinin göğüs cebindeki içerisinde kendi adına kayıtlı 1 adet nüfus cüzdanı ile yaklaşık 1200 TL kağıt para ve çeşitli kartvizitler olan kahverengi deri cüzdanının yerinde olmadığını fark ettiğini, üzerini kontrol ettiğinde üzerine herhangi bir pislik bulaşmadığını anladığını, üzerini pislik bulaşmış diye temizlemeye çalışan 40-50 yaşlarındaki erkek şahsın cüzdanını çaldığını anladığını ve müracaat için polise geldiğini, şikayetçi olduğunu beyan etmiş olup, konu ile ilgili tahkikata başlanılmıştır."
 

"Dayı Üzerinde Pislik Var"
 
Niyazi Mısri Mahallesi'ndeki benzer olay ise  bültende şöyle yer aldı; "72 yaşındaki O.K. ifadesinde, otururken 30-35 yaşlarında bir şahıs yanına geldiğini ve dayı üzerine pislik bulaşmış dediğini ve kendisine yardım edeceğini söylediğini, üzerindeki ceketi çıkarttırdığını ve kapıya astırdığını, ceketi görebileceği bir yere asmak istediyse de bu şahısın kendisini engellediğini ve ceketi uzak bir yere astırdığını, kendisinin o sırada tanımadığı ve daha sonradan dolandırıcı olduğunu anladığı şahısın pantolonunun arkasına bulaştırdığı pisliği temizlemeyle meşgul olduğunu, bu şahısın pantolonunu temizleme bahanesiyle ceplerini kontrol ettiğini, aradan yaklaşık 5 dakika geçtiği ve üzerindeki pisliği temizleyip kapıda asılı olan ceketini aldığında iç cebinde bulunan 1300 TL parasının çalındığını fark ettiğini, ardından üzerini temizlemesine yardım etmek bahanesiyle kendisini tuvalete götüren şahısın tuvalette olmadığını fark ettiğini, bu şahısın 30-35 yaşlarında, iri-yarı bir şahıs olduğunu, üzerinde gri ceket bulunduğunu, yüzünü tam olarak göremediğini, parasını çalan şahıstan şikayetçi olduğunu beyan etmiş olup, konu ile ilgili tahkikata başlanılmıştır. 
 

Kaynak :Görüş

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız