SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yer Tamam, Sıra İnşaatta!

A- A+ PAYLAŞ

Memur Sen'in, Çöşnük mevkiinde, yaklaşık 150 bin liralık bir harcama karşılığı elde ettiği, Hazine'ye ait 472 dönüm alanda 1388 konut yaptıracağı bildirildi. İl temsilcisi Şahin Kayaduman, çalışmalar ve yaptırılacak konutlarla ilgili açıklamalar yaptı.

Kayaduman'ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Ülkemizde ücretle birlikte hizmet sendikacılığının öncülüğünü yapan MEMUR-SEN aynı zamanda hep “İLKLER”in de öncüsü olmuştur. Malumunuz olduğu üzere, bu yılki Toplu Görüşmelerde, son dokuz yılın en iyi kazanımlarını elde eden MEMUR-SEN, Kamu çalışanlarının takdirini kazanmıştır. Bütün üyelerini 25bin TL.Ferdi Kaza Sigortası kapsamına almış, organize ettiği kurslar, seminerler, konferanslar, şuralar ve uluslar arası sempozyumlarla hizmetlerini sürdürmektedir.

Sendikamızın sonuçlandırdığı hizmetlerden biri de MALATYA MEMUR-SEN TOPLU KONUT PROJESİ’dir. Malatya Merkez Çöşnük mevkiinde, 973 nolu parseldeki 472 bin m2 lik alan üzerinde, Üyelerimiz için birinci etapta 888 konut, ikinci etapta 500 konut yapılacaktır. Konutlar iki tip olup, alt gelir gurubu için yapılacak 85m2 lik ve 2+1 lik konutların ödeme süresi 15 yıldır. İlk taksit ödemesi anahtar tesliminden sonra başlayacaktır. 130 m2 lik ve 3+1 lik konutların ödeme süresi 10 yıldır. İlk taksit kura çekiminden 4 ay sonra başlayacaktır. Alt gelir gurubu konutlarında peşinat %12 olup, başvuru bedeli 6 bin TL.’dir. Sosyal konutlarda peşinat %15 olup başvuru bedeli 10 bin TL.’dir. TOKİ’nin MEMUR-SEN üyeleri için yaptığı konutların fiyatı, Türkiye’nin her yerinde aynıdır. İnşaat kalitesinin iyi olması için, MEMUR-SEN Malatya temsilciliği ile TOKİ arasında yapılacak protokole gerekli şartlar konulacak ve TOKİ komisyonumuzda çalışan mühendislerimiz tarafından da denetimler yapılacaktır. Sendikamız, üyelerimizin en iyi şartlarda konut sahibi olmaları için büyük bir gayretin ve fedakarlığın içinde olacaktır.

Önce 14-25 Şubat tarihleri arasında ön talepler alınacak, talep konut sayısından fazla olursa, noter huzurunda kura çekilecektir. Yedek listedekilere, ikinci etapta öncelik verilecektir. Hangi konut tipinde fazla talep olursa, o tiplerin sayısı artırılacak, ancak 888 sayısı aşılamayacaktır. Kesin müracaatların bitim tarihi ise, 31 Mart 2011’dir. Nisan 2011 ayı başında dosyalar TOKİ’ye teslim edilip, ihale süreci başlayacaktır.

Malatya MEMUR-SEN Toplu Konut Projesi ile ilgili tüm bilgiler, “Malatya Eğitim-Bir-Sen’in Web sayfasına” konulmuştur. Üyelerimizin her türlü bilgiye ulaşmaları sağlanmıştır.

“MEMUR-SEN EVLERİ”nin yapılacağı yer, İlimizin en güzide yeridir. Havadar ve ulaşımı çok kolay bir yerdir. Yer kıymetli olunca, engeller de çok olur.Gec’de olsa tüm engeller aşıldı ve proje başladı.

Yaptığımız bu hayırlı hizmette başından beri emeği geçen, son engellerin aşılmasında da çok büyük gayretler gösteren Milletvekillerimiz Sayın Ömer Faruk ÖZ ve Sayın Öznur ÇALIK’a teşekkür etmeyi bir borç biliyoruz. Bu projenin üyelerimize ve Malatya’mıza hayırlı olmasını Cenabı Hakk’tan diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Çöşnük bölgesindeki söz konusu arazinin, toplam 150 bin TL (150 milyar lira) civarında bir ödeme karşılığında Memur Sen'e tahsis edildiği bildiriliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız