SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yer Teslimi Bile Yapılmış!

A- A+ PAYLAŞ

Çevreyolu’nun Temelli ve Sanayi kavşaklarına yaptırılacak olan araç üst geçitleri ile ilgili proje tartışılıp “sonuca bağlanmadan” gündem dışına çıkarken, ihalenin sonuçlandırıldığını ve müteahhide yer teslimi yapıldığını milletvekili Mücahit Fındıklı açıkladı. Fındıklı, hastane yeri tartışmasına da katıldı. Bu arada ESOB Başkanı Şevket Keskin, bu tür konuların “oldu-bitti” ile kamuoyunun önüne çıkarılmasını eleştirdi.

TSO’DAKİ BAYRAMLAŞMADA..
Kurban Bayramı’nın ikinci gününde Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB), Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifleri Birliği (ESKKK), Ticaret Borsası (TB), Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD), Malatya Organize Sanayi İşadamları Derneği (MOSİAD), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)’ın ortak bayramlaşma töreni, bu kuruluşların daha önceden aldığı kararla TSO salonunda birlikte gerçekleştirildi.

Bayramlaşmaya; AKP milletvekilleri Öznur Çalık, Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz, CHP milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Belediye Başkanı Cemal Akın ile birçok daire müdürü, sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldılar.

FINDIKLI’DAN TARTIŞILAN KONULARDA AÇIKLAMA..
Bayramlaşma sırasında basın mensuplarıyla sohbet eden milletvekillerinden Mücahit Fındıklı, Şeker Fabrikası arazisine bölge hastanesi yapılmasının kenti belirli bir merkeze sıkıştıracağı ve yeni sorunlar yaratacağı konusundaki eleştirilerle ilgili olarak, “Tartışmaların temelinde şehir merkezinin sıkışıklığı var. Hizmetin getirilmesi konusunda bir tartışma yok. Şeker Fabrikası alanında yapılması düşünülen stad başka bir yere yapılabilir, ama hastanelerin şehir merkezinde yapılması zarureti vardır. Tıp Merkezi örneğinde olduğu gibi, 1 şişe kan lazım olsa hasta sahipleri şehir merkezine gitmek zorunda. Bu da zaman kaybına yol açar. Ayrıca şehrimizin yeni bir hastaneye ihtiyacı var, eski SSK şimdiki Beydağı Devlet Hastanesi rahmetli Bülent Ecevit’in Çalışma Bakanlığı zamanında yani 1964’te, diğer hastanemiz ise ondan daha eski yapılmış. Yani fiziki olarak ömürlerini doldurmuşlardır.”dedi.

YER TESLİMİ BİLE YAPILMIŞ!..
Bu arada, bir gazetecinin sorusu üzerine, Malatya’da Ağustos ayının başında gündeme gelen ve “oldu-bitti” diye nitelendirilen, daha sonra “gündem dışı kalıp, unutulan” Çevreyolu’nun Turgut Temelli ve Sanayi kavşaklarına araç üstgeçidi yapılması konusu da gündeme geldi.

Doğu’dan Batı yönüne doğru Temelli ve Sanayi kavşaklarına, sıfır noktasından yüzde 4 eğimle yükselip kavşaklarda üst geçit oluşturacak köprülerin yapılmasına ilişkin Karayolları’nın hazırladığı ve 27 Ağustos’ta gerçekleştirdiği, teklifleri alıp, sonuçları daha sonra açıklayacağı belirtilen, ancak sonuçlarından Malatya kamuoyunun bilgisinin bulunmadığı ihalenin de sonuçlandırıldığı milletvekili Fındıklı’nın ifadesiyle ortaya çıktı.

14 trilyon lira bedelle yapılan ihaleye kimin ne kadar indirimle talip olduğu ve hangi bedelle ihaleyi kazandığı yolunda bir açıklama olmazken “Ne oldu bu ihale, unutuldu mu?” sorusuna, Fındıklı “Yok yok unutulmadı. Projenin ihalesi yapıldı ve ödeneği ayrıldı. Müteahhide de yer teslimi yapıldı. Yılbaşından sonra ilk kazma vurulacak. Çalışmalara Sanayi kavşağından başlanacak.” yanıtını verdi.

1050 günde bitirileceği belirtilen çevreyolu araç üst geçitleri ile ilgili Malatya’daki başta Mimarlar Odası temsilciliği olmak üzere birçok kuruluştan, yeterince tartışılmadığı, alternatif projeler üzerinde durulmadığı, kenti daha da sıkıştıracağı ve görünümü bozacağı şeklindeki eleştiriler yapılmıştı. Malatya Belediyesi’nin de Karayolları’nın “danışmadan” hazırlayıp, sonra “dayattığı” projeyle ilgili eleştirileri olduğu bilinmesine karşın, Belediye Başkanı Akın daha sonra belediyenin bu projeyi desteklediğine ilişkin açıklamalar yapmıştı.

KESKİN’DEN “OLDU-BİTTİ” ELEŞTİRİSİ..
Bayramlaşma törenine katılan, aynı zamanda Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı da olan ESOB Başkanı Şevket Keskin, üst geçitler konusundaki eleştirilerini tekrarladı ve “Bu konu tartışılmalı. Bize göre üst geçit mevcut projeye göre Malatya’mızın geleceği ve gelişmesi açısından çok sakıncalı. Üst geçit yerine Sanayi, Emeksiz ve Battalgazi kavşaklarına alt geçit yapılmalıdır. Çöşnük kavşağına da bir köprüyol (Viyadük) yapılabilir. Ben yaptım oldu mantığıyla Malatya’ya bir şey veremezsiniz. Konu enine boyuna kamuoyunda tartışıldıktan ve doğrusu bulunduktan sonra icraata geçilmelidir.” dedi.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız