SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yerel Basın Ziya Doğan'ı Hedef Aldı..!

A- A+ PAYLAŞ

TRABZONSPOR’un Bursaspor’a da yenilerek son 7 maçında 6’ncı mağlubiyetini alması sabırları taşırdı. Yerel basın ise Ziya Doğan'ı hedef aldı.

Bordo mavili camiada Doğan’ın gönderilmesi ve yönetimin istifa ederek 16 Aralık’taki Mali Genel Kurul’a seçim maddesi konulması için baskılar artarken, Başkan Nuri Albayrak’ın devam etme kararında olduğu, Ziya Doğan’ın durumunun ise hafta başına kadar netleşeceği vurgulandı. Albayrak’ın Doğan’la devam etmek istemesine rağmen, yönetimin Başkan Albayrak’a Doğan’ın gönderilmesi yönünde baskı yaptığı ve bu konuda ikna etmeye çalıştığı öğrenildi.

YÖNETİM GÖNDERSİN

Trabzonspor’da 10. haftadaki Gençlerbirliği maçıyla başlayan çöküş sürecine çare bulamayan bordo mavililerin son 7 maçında sadece bir puan alıp, 2 gol atabilmesine rağmen bir türlü toparlanma sürecine sokamayan teknik direktör Ziya Doğan’ın, Bursa maçından sonraki tutumu merakla bekleniyor. İkinci kez geldiği Trabzonspor’dan yine istifa ederek gitmek istemediği bilinen Doğan’ın, daha önce “Yönetim beni kovmadan gitmem'' sözlerinin de istifa etmemesinin en büyük sebebi olduğu ifade edildi. Doğan’ın, istifa etmeyi düşündüğü ancak daha önce söylediği sözlerin kendisini bağlaması nedeniyle yönetimin kendisiyle ilgili bir tasarrufta bulunmasını beklediği vurgulandı.
Başkan Nuri Albayrak’ın, şahsi olarak Doğan’ın gönderilmesinden yana olmadığı ancak yönetimin büyük çoğunluğunun tecrübeli teknik adamın görevine son verilmesi yönünde camiadan gelen baskıları Başkan’a ileterek, neşterin vurulmasının gerekliliğini vurguladıkları öğrenildi.

İKİ SEÇENEK VAR

Bordo mavili camiada yaklaşan kongre öncesi çeşitli senaryolar dile getirilirken, ilk senaryoya göre istifayı düşünmeyen Başkan Nuri Albayrak, tansiyonu düşürmek için Ziya Doğan’ın görevine son verecek ve camiada ismi geçen teknik adamlardan biriyle anlaşarak yoluna devam edecek. Bu isimler arasında yönetim tarafından yalanlanmasına rağmen Samet Aybaba, Giray Bulak, Rıza Çalımbay’ın bulunduğu, Şenol Güneş’in de sürpriz bir kararla göreve yeniden getirilebileceği konuşuluyor. Fakat Güneş’in, teknik direktörlük görevinden çok kulübün futbolla ilgili tüm inisiyatiflerini elinde tutabileceği bir göreve gelmeyi düşündüğü, ancak bunun zamanına karar veremediği vurgulandı. Güneş’in bir süre önce Lemi Çelik’i futbolcu izlemek üzere Brezilya’ya göndermesi de bu göreve hazırlık olarak yorumlandı. Başkan Nuri Albayrak’ın önündeki ikinci seçenek ise, 16 Aralık’taki Mali Genel Kurul’da veya bir süre sonra seçim yapılacağını açıklayarak yeniden aday olmak. Albayrak’ın, bu kararı almasının ardından, “Kulübü bu hale biz getirdik, bu halde bırakıp gidemeyiz'' düşüncesinden hareketle yönetimini yenileyerek yeniden aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

ÇERNOBİL BENZETMESİ

Bordo mavili takımda Fenerbahçe yenilgisi sonrası bile teknik direktör Ziya Doğan’a fazla tepki göstermeyen ve eleştirilerini Başkan Nuri Albayrak ve yönetim üzerinde yoğunlaştıran taraftar ve yerel basın, Bursa yenilgisi sonrası teknik direktör Ziya Doğan’ı da hedef aldı.

Bursa’da takım otobüsünün önünü keserek futbolculara tepki gösterip Doğan’ı istifaya davet eden taraftarların ardından yerel gazeteler de yönetim ve Doğan’ın hemen istifa etmesi gerektiği görüşünde birleşti. Günebakış Gazetesi, “Bir şanlı tarih ağlıyor'' başlığıyla verdiği haberde, Doğan ve Albayrak’ın fotoğraflarının yanına “Rezil ettiniz'' manşetini atarken, Karadeniz gazetesi, “Gereğini yapın'' başlığıyla yönetime açık mektup sundu ve istifa etmeleri gerektiğini vurguladı.
Aynı gazetenin spor eki ise, futbolcuların fotoğraflarının yanına “40 yıllık efsane, rezil oluyor sizinle'' başlığını çekti. İlkhaber gazetesi ise, Yattara’nın büyük bir fotoğrafını maç haberinde kullanarak, “Neredesin sen'' yazdı. Gazete, spor ekinde ise yönetim ve takımın fotoğraflarıyla süslediği sayfasına, “Devam devam dediniz, ömrümüzü yediniz, işte eseriniz, lütfen gidiniz'' başlığını attı. Kuzey Ekspres Gazetesi ise spor sayfasını “Bu işte bir terslik var'' başlığıyla tersten basarken, takımın içinrde bulunduğu durumla camiayı yeni bir Çernobil faciasıyla karşı karşıya getirdiği yorumunda bulundu.

DEFANS KAYIPLARDA

Trabzonspor’da Bursaspor maçında alınan mağlubiyetin ardından defans ve kaleci Jefferson yine tepki çekti. Jefferson’un yediği iki golde de hatalı olması, Murat Ocak, Stepanov ve Ufukhan’ın müdahalelerde gecikmesi, defans sorununu bir kez daha gündeme getirdi. Ligde oynadığı 16 karşılaşmada attığı 17 gole karşılık 21 gol yiyen Trabzonspor, 14 karşılaşmada kalesinde gol gördü. Sadece 4. haftada Avni Aker’de 1-0 kazanılan Denizlispor ve 13. haftada yine Avni Aker’de golsüz biten Antalyaspor karşılaşmalarında kalesinde gol görmeyen bordo mavililer, en farklı mağlubiyetini ise 3-0’la 10. haftada deplasmanda oynanan Gençlerbirliği maçıyla aldı. Bordo mavililer deplasmanda oynadıkları tüm maçlarda ise gol yedi.

DOĞAN: ELİMDEKİNİN EN İYİSİ BU

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, Bursa karşılaşmasını kaybetmelerinin faturasını ise defansa çıkardı. Doğan yenilen hatalı gollerin önüne bir türlü geçemediklerinin altını çizerek, “Defansif anlamda önemli hatalar yapıyoruz. Gol yiyince bunu telafi etmek için de çok fazla efor sarfediyoruz. Profesyonel bir takımın bu kadar kolay gol yememesi gerektiğini düşünüyorum. Özellikle defans oyuncularının yaptığı hatalar bize çok pahalıya mal oluyor. Suçlu aramıyorum ama elimdeki en iyi savunmayı sahaya çıkarıyorum. Durum ortada'' dedi.

ZİYA DOĞAN DÖNEMİ HÜSRANI..
Trabzonspor, teknik direktör Ziya Doğan yönetiminde aldığı sonuçlarla tarihinin en kötü dönemini yaşadı.
Trabzonspor, Ziya Doğan döneminde, 12 lig maçında 6 yenilgi alırken 3 galibiyet elde edebildi. Bordo-mavililer, 3 maçtan da beraberlikle ayrıldı.
Trabzonspor, Ziya Doğan döneminde 12 maçta 24 puan kaybederek hem şampiyonluk yarışından erken koptu hem de ligde hiç alışık olmadığı bir yerde kendine yer buldu.
33 yıldır aralıksız olarak mücadele ettiği ligde 6 şampiyonluk elde etme başarısı gösteren Trabzonspor, aldığı sonuçlarla da alt sıralardan bir türlü kurtulamıyor.

İLK DÖNEMİN ÇOK UZAĞINDA
Trabzonspor, teknik direktör Ziya Doğan'ın ilk görev yaptığı dönemde ise başarılı bir grafik sergilemişti.
Doğan'ın ilk döneminde Trabzonspor, 29 maçta 21 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde etmişti.

7 MAÇTIR GALİBİYET YOK
Trabzonspor, teknik direktör Doğan yönetiminde ligde 7 maçtır galibiyet elde edemedi.
Son 7 maçta 6 yenilgi ve 1 beraberlik alan Karadeniz ekibi, tarihinde üst üste galibiyetsiz böyle bir dönem yaşamadı.

LAZARONİ, GALİBİYETLERLE GİTTİ
Trabzonspor'da, Brezilyalı Teknik Direktör Sebastia Lazaroni'nin görevine ise galibiyetlerle son verilmişti.
Bordo-mavili takımın, UEFA Kupası'nda Kıbrıs Rum Kesimi'nin APOEL FC takımını 1-0 yenerek kupadan elemesine ve ardından da Denizlispor'u 1-0 yenmesine rağmen Brezilyalı çalıştırıcının görevine son vermişti.
Lazaroni döneminde Trabzonspor, UEFA Kupası'nda tur atlamış ligde ise 4 maçta 4 puan almıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız