SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yerel Basına 'Hakaret Dolu' Sözler!..

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:31:04
Yerel Basına 'Hakaret Dolu' Sözler!..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği bünyesinde çalışan festival komitesinin Malatya Medyası’na yönelik ayrımcı tavrı konusunda gazetecilerle telefonla konuşan Valilik ve Film Festivali Basın Danışmanı Hüseyin Namık Yıldırım’ın “Malatya medyası film festivalini takip etmese de olur. İsteyen gazeteci A Haberi izlesin oradan haberini yazsın. Akredite uygulamasından vazgeçmeyi düşünmüyoruz” dediği öğrenildi.

Valiliğin Malatya Medyası’nın büyüyen tepkisi üzerine akredite uygulamasından vazgeçtiğini duyurduğu saatlerden önce yapılan bu görüşmede, Valilik ve Festival Basın Danışmanı Yıldırım, Malatya yerel medyası ile ulusal medya arasında yapılan bu ayrımcı tutumun normal olduğunu ileri sürerek “Festivalin haberleri ulusal medyada çıkıyor. Malatya medyası festivali yerinde takip etmese de olur. Nasıl olsa A Haber canlı yayınlıyor, televizyondan izleyin haberinizi yazmak istiyorsanız yazın. Malatyalı her gazeteciyi buraya almak zorunda değiliz. Bizim için önemli olan ulusal medya. Salonumuz zaten küçük. Malatya’da bir gazeteci ordusu var. Hangi birini salona alalım” dediği belirtildi.

Festivalde Malatya medyasına getirilen ve büyüyen tepkiler üzerine kaldırılmak zorunda kalınan yasakların fikir babası olduğu ileri sürülen Hüseyin Namık Yıldırım 2010’da yapılan 1. Malatya Film Festivali’ni organize eden şirketin elemanı iken dönemin Malatya Valisi Ulvi Saran tarafından jet hızıyla devlet memuru yaptırılmış ve Valilik basın danışmanlığı görevine atanmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız