SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yerel Değerler Korunmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:48:32
A- A+ PAYLAŞ
İnanç Kara Ölmeztoprak'ın hazırlayıp sunduğu ve Kampus FM'de yayınlanan 'Panorama Programı'nın konuğu  Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ünal Şentürk oldu. Şentürk, " San Fransisco şehrinde yapılan bir araştırmada, evlerde yaşayan 108 bin çocuğa karşılık insanların 180 bin adet köpek besledikleri tesbit edilmiştir. Artık evlerde hayvan ve bitki besleniyor." dedi. 
 
"Anında Diğer Ülkelere Yansıyor"
 
İnönü Üniversitesi Kadın Araştırmaları Ve Uygulama Merkezi Yönetim Kurulu'nda olduğunu söyleyen Şentürm, merkezle ilgili detaylı bilgiler verdi. Kadın ana teması ile engelli kadın, koruyucu aile destek programı ve evlilik algıları konularına değinen Şentürk; küreselleşen ve bireyselleşen insan konusunda,  iletişim teknolojisinin yerine değindi. Etkileşimin, iletişim teknolojisi ile gerçekleştiğini belirten Şentürk, "İletişim Teknolojisi vasıtası ile etkileşimin gerçekleştiğini ifade eden Şentürk, "Modernit,  teknoloji merkezli yaşama dair alışkanlıklar getirdi. Bu süreçler kendiliğinden gerçekleşmiyor. Referans çerçevesi içerisinde kültür ve değerleri barındırıyor. Dünyada olan herhangi bir mesele, etkisini anında diğer ülkelerde gösteriyor. Kültürleşme, sosyalleşme, toplumsallaşma gibi konularda küresel arena ile başbaşayız."  dedi.
 
"Dostluk Yok Olmaktadır"
 
Şentürk, yalnızlaşma ve izole yaşam tarzını benimseme konularında ilginç örnekler verdi. San Fransisco şehrinde yapılan bir araştırmada evlerde yaşayan 108 bin çocuğa karşılık insanların 180 bin adet köpek beslediklerini, artık evlerde hayvan ve bitki beslendiğini ifade etti. Teknolojik aygıtlarda bulunan Power düğmesinin, insani ilişkilere de sirayet ettiğini söyleyen Şentürk," Modernite bunu bizlere dayatmaktadır . Hızlı olmak ve vakit nakittir sözcükleri ile beraber rekabet ve gücün, modernitenin başarı paradigmaları haline gelmiştir. Güce odaklı yaşam, değerlerden feragat etmeyi gerektirmektedir ve bu hızlı değişimde sabır, kanaat, vefa, dostluk ve sadakat yok olmaktadır." ifadelerni kullandı. 
 
"Tuhaf Olarak Algılanıyor"
 
Kapitalizmin geldiği son noktaları spesifik örneklerle açıklayan Şentürk,  son trendin Youtube paylaşım sitelerinde gerçekleştirilen cinsiyet partileri olduğunu, birtakım sosyal cemaatlerle yeni bir kamusallık yaratıldığını ve bunu beğenen ve beğenmeyenlerle birlikte camdan ghetto’larda, büyük sitelerde yaşadığımız ifade etti. Teknolojinin dili dışında farklı terminolojilerde konuşulduğunda,  artık anlaşılamama tehlikesi ile karşı karşıya kalındığını sözlerine ekleyen Şentürk, mezarlık ziyaretleri veya önceki zamanlarda çok normal olan ritüel davranışların artık normalin patolojisi şeklinde adlandırılarak, tuhaf tavırlar biçiminde algılanabildiğini de belirti.
 
"Yerel Değerler Korunmalı"
 
Geleneksel aileden çekirdek aileye geçen toplumda,  artık TÜİK istatistiklerine göre tek başına yaşayanlar hanesi son derece yüksek rakamlarla artış göstermiştir diyen Şentürk, "Değerlerimize sahip çıkan yayın ve programların ekranlarda daha geniş yer bulması gerekiyor. Küreselleşen dünyada yerel değerleri korumalıyız." dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız