SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yerel Gazete Al, Altın Kazan'

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:57:51
'Yerel Gazete Al,  Altın Kazan'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, “Yerel gazete al, altın kazan” projesi kapsamında Temmuz ayı ödülü verildi. 

Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya Şubesi ile Kahveciler Esnaf Odası işbirliği çerçevesinde, kıraathane, çay ocağı ve kafeler için 1 Temmuz 2015 tarihinde başlatılan “Yerel gazete al, altın kazan” projesi kampanyasında Temmuz ayı ödülü verilmesi için Ferhadiye ve Saray mahallelerinde bulunan kıraathane, çay ocağı ve kafeler kur’a usulüyle ziyaret edildi.

Ziyarette, kıraathane, çay ocağı ve kafelerde en az 3 yerel gazete bulunduranlar tespit edildi ve 3 yerel gazete bulunduran esnafların isimleri torbaya konuldu ve Ramazan Memiş isimli esnafın kur’a çekmesi sonucu Ferhadiye Mahallesi Kadir Eriş Sokak’ta bulunan Semaver Çay Evi’ne altın ödülü verildi.

Semaver Çay Evi işleticisi Hamza Işık işyerinde olmaması nedeniyle yerine çay evi çalışanı Adil Yasak’a altın ödülünü, BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı ve Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Hacı Karanfil verdi.

Temmuz ayı altın ödülünü alan çay evi çalışanı Adil Yasak, kampanyaya katılıp ödül kazanmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı da, “Yerel gazete al, altın kazan” projesi Temmuz ayı denetimlerinde esnafların çoğunun kampanyaya uyduğunu görmekten memnun olduğunu belirterek, yerel gazetelerin okunurluğunu ve tirajını artırmaya yönelik projeye daha fazla katılım beklediklerini dile getirdi.

Kıraathanelerde bir çayın 75 kuruş olduğunu, bir çay fiyatına 2-3 yerel gazete alınabildiğini söyleyen Nihat Abacı, “Yerel gazete al, altın kazan” projesi , kıraathane, çay ocağı ve kafe işleticilerine bir maddi külfet getirmeyecek. Çünkü ilimizde yerel gazetelerin fiyatı 25-30 kuruş. Kıraathane, çay ocağı ve kafelerin günde en az 3 yerel gazeteyi bayilerden almalarını arzu ediyoruz. Kampanyayı cazip hale getirmek için, her ay bir çekilişle, kıraathane, çay ocağı ve kafelerden 1’ine altın hediye edilmesi kararlaştırıldı. Temmuz ayı ödülünü de verdik” diye konuştu.

Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Hacı Karanfil ise, “Yerel gazete al, altın kazan” projesinin 1 Temmuz’da başladığını ve 2015 sonuna kadar 6 ay süreceğini ve her ay yapılacak çekilişle toplam 6 altın ödülü verileceğini hatırlatarak, "Yerel gazete al, altın kazan” projesinin, kıraathane, çay ocağı ve kafelerin günlük en az 3 yerel gazeteyi bayiden alarak müşterilerinin istifadesine sunmalarının istendiğini vurguladı.

Projeye oda olarak destek verdiklerini ve üyelerine bu konuda SMS mesaj gönderdiklerini bildiren karanfil, 900 civarında üyelerinin bulunduğunu aktardı. Hacı Karanfil, üyelerinin bir kısmının gazete aldığını ancak, almayanların da bu proje ile gazete almalarının sağlanmış olacağını kaydetti.

Diğer yandan, kıraathane, çay ocağı ve kafelerde günlük gazete bulundurmanın yasal zorunluluk olduğu da hatırlatıldı.

Bu konundaki resmi gazetede yayınlan yönetmelik şöyle: 

"10 Ağustos 2005 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik kapsamında ruhsatlandırılan kahvehaneler, çay bahçeleri, kır bahçeleri ve umuma açık mekanlarda günlük gazete bulundurma zorunluluğu getirilmiştir. İçişleri Bakanlığı'nın 16 Nisan 2007 tarih ve 45544 sayılı genelgesiyle de söz konusu yönetmeliğin uygulanması ve yapılacak denetimlerde aşağıda belirtilen hususlara uyulup uyulmadığının kontrol edilmesi istenmektedir. Bu nedenle 1. sınıf kahvehaneler, çay bahçesi ve kır kahvesinde en az 100 farklı kitabın yer aldığı kitaplık, ayrıca ikisi bölgesel veya yerel olmak üzere en az 5 adet farklı günlük gazete; 2. sınıf kahvehanelerde en az 50 farklı kitabın yer aldığı kitaplık ve biri bölgesel veya yerel olmak üzere en az 3 adet farklı günlük gazete; 3. sınıf kahvehanelerde 25 farklı kitabın yer aldığı kitaplık ve birisi bölgesel veya yerel olmak üzere en az 2 adet farklı günlük gazetenin, gelen vatandaşlarımızın hizmetine sunulmak üzere bulundurulması gerekmektedir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız