SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yerel Gazete Altın Kazandırdı

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:53:20
Yerel Gazete Altın Kazandırdı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, Basın İlan Kurumu(BİK) ve Kahveciler Esnaf Odası işbirliği çerçevesinde 6 ay süren “Yerel gazete al, altın kazan” kampanyası Aralık ayı ödülünün de verilmesiyle tamamlandı. 

Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya Şubesi ile Kahveciler Esnaf Odası işbirliği çerçevesinde, kıraathane, çay ocağı ve kafeler için 1 Temmuz 2015 tarihinde başlatılan “Yerel gazete al, altın kazan” projesi kampanyası, kıraathane, çay ocağı ve kafeler için sona erdi. Söz konusu kampanyanın Aralık ayı ödülü verilmesi için, Akpınar Meydanı civarı, Halfettin Mahallesi, Aslantepe Caddesi, Cezmi Kartay Caddesi ve Kanalboyu Caddesi civarındaki kıraathane, çay ocağı ve kafeler ziyaret edildiği belirtildi. Kanalboyu’nda bulunan bir kafede işletme sahibi Cemile Kılıçtaş’ın yaptığı çekiliş sonucu Akpınar Meydanı civarında çay ocağı işletmecisi olan Hacı Kaymak, altın ödülü almaya hak kazandı. Altın ödülünü çay ocağı işletmecisi Hacı Kaymak’a BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı ve Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Hacı Karanfil verdi. Burada bir açıklama yapan BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı, Kahveciler Esnaf Odası işbirliği çerçevesinde 6 aydır sürdürdükleri, "Yerel gazete al, altın kazan” projesi ile amaçlarının yerel gazetelerin satış ve okunurluk oranını arttırmak olduğuna dikkat çekerek, şehirdeki yerel gazetelerin okunurluğunu ve tirajını artırmaya yönelik projeye destek verenlere de teşekkür etti. Abacı “Türkiye genelinde hem yerel, hem de yaygın basında tirajlar giderek azalıyor. İnternet, televizyon ve diğer iletişim araçları, haberciliğe değil ama basılı medyaya zarar veriyor. Biz de bu zararı en aza indirmenin gayreti içindeyiz. BİK'in gazetelerin okunurluğu ve tirajlarının artmasına yönelik çalışmasına katılan Kahveciler Esnaf Odası’na teşekkür ederim. Kampanya sona erdi diye, kıraathane, çay ocağı ve kafeler yerel gazete almama durumuna girmesin. Yine işyerlerinde yerel gazete bulundurmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Abacı, kıraathane, çay ocağı ve kafelerden sonra 1 Ocak 2016 itibariyle de Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası işbirliği ile Berberler ve Kuaförler için sözü edilen kampanyayı devam ettireceklerini kaydetti. 

Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Hacı Karanfil ise, 6 aydır BİK Malatya Şubesi ile sürdürdükleri, “Yerel gazete al, altın kazan” projesi kapsamında her ay bir bölgede esnafları ziyaret ettiklerini hatırlatıp, “Yerel gazete al, altın kazan projesi kapsamında özetle, kıraathane, çay ocağı ve kafelerin günlük en az 3 yerel gazeteyi bayiden alarak müşterilerinin istifadesine sunmalarını istemiştik. Her ay bir çekilişle, kıraathane, çay ocağı ve kafelerden 1’ine altın hediye ettik” dedi. Sözü edilen projeye oda olarak destek verdiklerini ve üyelerine bu konuda SMS gönderdiklerini hatırlatan Hacı Karanfil, “900 civarında üyemiz var, üyelerimizin bir kısmı gazete alıyordu ancak, almayanların da bu proje ile yerel gazete almalarını sağlamış olduk. Altın ödülü sadece semboliktir. Önemli olan bir sosyal projenin içinde olmaktır ve bir kültür olan gazete okuma kültürünü yaygınlaştırmaktır” diyerek, kampanyaya destek veren Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren’e de teşekkür etti. Altın ödülünü kazanan esnaf Hacı Kaymak ise, “Odamızdan zaman zaman SMS gelerek, kampanyaya dahil olmamız istendi. Biz zaten günlük birkaç yerel, birkaç da ulusal gazete alıyoruz. Bu ayki şanslı esnaf ben olduğum için sevindim. Bundan böyle gazete almayı sürdüreceğim” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız