SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yerel Gazetelerde Birleşme

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:52:34
Yerel Gazetelerde Birleşme
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da yayımlanan ve resmi ilan alan 12 yerel gazete, 4'erli olarak birleşerek 3 gazeteye dönüştü. 

Malatya’da yerel gazetelerin birleşmesi nedeniyle Rüya Düğün Salonu’nda pasta kesme töreni düzenlendi. Törenin açılışında konuşan Malatya Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı Kemal Deniz, “Malatya’da yayınlanan yerel gazetelerden 12 tanesi 4’er, 4’er bir araya gelerek güç birliği yaparak, daha güçlü bir habercilik ve daha güçlü bir gazetecilik ve daha güçlü bir personel ile hizmete devam etmek için 3 gazeteye dönüştürdük. Bugün bu 3 gazete Yeni Malatya, Hakimiyet ve Son Haber isimleriyle çıkacak. Biz bundan sonra Malatya’mıza daha güzel hizmetler veren, daha güzel haberler sunan ve hızla kendisini geliştirerek bölgeye hitap eden gazeteleri çıkartmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, 2004 yılında yerel gazetelerin yaşadığı sıkıntıların çözümüne katkı sağlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Basın İlan Kurumu Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş, yerel gazetelerin daha iyi şartlarda okuyucusu ile buluşmasını ve bulunduğu kentlere daha iyi hizmet vermesini istediklerini ifade ederek, “Güç birliği yapmak lazım, personelleri birleştirmek lazım, kentin her noktasına ulaşan, aslan gibi kentin nabzını tutan, iftiraya, şantaja girmeden, kentin bütün hassasiyetlerini tutan ve 4. Güç olarak görev yapan ve bunu da kendisine görev sayan, habercilik yapmasını arzu ediyoruz. Biz naylon gazeteciliğe Türkiye’de hiçbir yerde müsaade etmeyeceğiz” dedi.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, gerçekleşen birleşme ile Malatya’da yerel basının daha güçlü olacağını temenni ederek, esnaf ve sanatkar kesimi olarak bu güç birliğini desteklediklerini ifade etti. Keskin, basından eksiklikleri bulmasını istediklerini ifade ederek, basından yalan ve iftira atmadan kentin ve idarecilerin eksikliklerini yazmasını istediklerini kaydetti.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ise, yapılan birleşmeyi desteklediklerini ifade ederken, Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey’de yine birlikteliğin Malatya için hayırlı olacağını ifade etti.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “Malatya’da basın çok iyi bir noktada. Belki bu yapılanmaya bir ihtiyacı vardı. Sayının çok fazla olması, ihtiyacın üzerinde bir sayı varsa, buda haksız bir rekabet doğurur. Güçlerin birleştiği kanaatindeyim. Hem ekonomik anlamda giderlerin daha disiplin altına alınması sağlanmış olacak, hem de daha kaliteyi, daha çok dağıtım yapabilecek, daha çok yayın yapabilecek bir kaliteye vesile olacak. Buda Malatya’daki basını daha ileri bir noktaya ulaşmasını sağlayacak” diye konuştu.

AKP Malatya milletvekili Cemal Akın ise, “Memleketimizde güzel bir söz var, birlikten kuvvet doğar diye. Ayrı ayrı 4 gazetenin birleşerek tek bir gazete adı altında birleşmeleri güçlendikleri kadar daha faydalı olacağı kanaatindeyim. Bir faydası da bu gazetelerin hepsi farklı görüşleri taşıyorlardı, farklı görüşleri taşıyan kardeşlerimizin hepsi bir çatı altında olacaklar. Önce hoşgörüyü kendi aralarında sağlamış olacaklar. Ondan sonrada bu iklimi Malatya’yla yaymış olacaklar” ifadelerini kaydetti.

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise şunları söyledi: “Bir kişiyi iyi tanımak için ya komşu olacaksın, ya yol arkadaşı olacaksın veya ortak olacaksın. Sizler bugüne kadar hep yol arkadaşıydınız. Ama bundan sonra ortak aklı kullanarak şehrin değerlerini vatandaşlarımıza, sessiz çoğunluğun sesi olacaksınız. Ortak aklı kullanarak güç birliği yaptınız. Malatya’mızın da en güzel özelliklerinden birisidir.”

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık’da, “Siyaset yaparken çok ciddi yollar katlettik. Bu yolları kat ederken sağımızda, solumuzda hep basın mensuplarını gördük. Siyasetçiler olarak bizim yol arkadaşlarımız basın mensuplarıdır. Birlikten kuvvet doğar, güç doğar. Gözümüzsünüz, kulağımızsınız ve vatandaşın sesisiniz. Bizim yanlış yaptığımıza dur diyebileceksiniz. Malatya’yı ve Türkiye’yi daha güçlü hale getirebiliriz sizin sayenizde” diye konuştu.

Vali Vekili Mehmet Sait Kurnaz ise gelişen teknoloji karşısında yazılı basını içinde girdiği sıkıntılardan kurtulması için Malatya’da yerel basını büyük bir uzlaşma kültürü geliştirerek güç birliği yaptığını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Müftü Hacı Yusuf Gül tarafından dua okundu.

Programda gazetelerin birleşmesi anısına pasta kesimi yapıldı.

Düzenlenen etkinliğe Vali Vekili Vali Yardımcısı Mehmet Sait Kurnaz, AKP Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin, Öznur Çalık ve Cemal Akın,   Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asım Künkül, Basın İlan Kurumu İlan Hizmetleri Müdürü Nail Duran, Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş, MESOB Başkanı Şevket Keskin, Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, ESKKK Başkanı Ali Evren, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Müftü Hacı Yusuf Gül, Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Erdem Kaplan, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Belediye Basın-Yayın Müdürü Hayati Tokmak ile birlikte çok sayıda basın mensubu katıldı.

Malatya'daki yerel gazetelerden Görüş, Yeni Malatya, Hamle ve Malatya'ya Bakış gazeteleri YENİMALATYA, Malatya Hakimiyet, Gerçek, Karar ve Malatya Net Haber gazeteleri HAKİMİYET, Malatya Yenigün, Malatya Sonhaber, Malatya Sürmanşet ve Malatya Kent Haber gazeteleri de SONHABER adı altında birleştiler. Bu 3 gazete resmi ilan alacak ve ilan geliri ortaklar arasında pay edilecek. Ayrıca birleşmeye dahil olan gazetelerin sahipleri, isterlerse kendi gazetelerini de resmi ilan talebi olmaksızın yayınlamaya devam edecekler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız