SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yerel Girişimci Alamaz'

A- A+ PAYLAŞ

Maliye Bakanlığı'nın 2010 yılı bütçesi üzerindeki görüşmelerde konuşan AKP Manisa Milletvekili Recai Berber, "Dünya 500 dolara, biz bin 500 dolara şeker yiyoruz. Gerekiyorsa destek yapalım. Üreticiyi ve sosyal tarafları mağdur etmeden bu işleri piyasa ekonomisinin içine çekilmesi lazım" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Maliye Bakanlığı'nın 2010 yılı bütçesi üzerindeki görüşmeler devam ediyor. Bütçe görüşmelerinde söz alan MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, özelleştirme politikalarını eleştirdi. Kutluata, "Özelleştirmede sıra köprülere ve Milli Piyango'ya geldiğine göre daha nereye kadar gidilecek? Bundan sonra su, orman, göl, toprakların kiralanmasına mı gidilecek? Ortada satılacak bir şey kalmadı ama 'özelleştirmede kararlılığımız sürüyor' diyorsunuz" dedi. 1986-2002 yılları arasında 8 milyar, 2002-2008 yılları arasında 30.2 milyar dolar olmak üzere yaklaşık 40 milyar dolarlık özelleştirme yapıldığını söyleyen Kutluata, "Bu para Türkiye'nin sorunlu bölgelerine harcanmış olsaydı bugün yaşanan ciddi sorunlar ortadan kalkardı, fakirlik kalmazdı" ifadelerini kullandı.

Ekonomik açıdan zor durumda ve desteğe ihtiyacı olan kesimlere mutlaka kaynak aktarılması gerekiğini AKP Mersin Milletvekili Ali Er, "Gölpınar göletinin yüzde 95'i bitmiş, sulama için gerekli altyapı 4-5 milyon liraya yapılabilir. Aynı şekilde Karacaoğlan ve Değnek göletlerinin de bitirilmesi için 2-5 milyon lira arasında paraya ihtiyaç var. Sayın bakanım, lütfen, Allah rızası için bunları bu yıl bitirelim" diye konuştu.

Her kesimin destek istediğini söyleyen AKP Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı ise, "Bu talepler dile getirilirken, 'Vergiyi artırmayın, borç almayın' deniyor. Bu mümkün değil. İnsanları vergi vermeye alıştırmamız lazım" dedi. Kızılcıklı, vergi konusunda mükellefi zor duruma sokmayacak bir tavır içinde olunması gereğini kaydetti.

Kamu İhale Kanunu'nun tanınmaz hale geldiğini savunan MHP Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akcan, "Biz Kamu İhale Kurumu'nu kimsesizleri kimsesi olsun diye kurduk. Ama yasa 14-15 kez değiştirildi. Kurum Başkanı her şey mükemmelmiş gibi yerinde duruyor" diye konuştu.

CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi konusunda yapılacak blok satışlarda fabrikalara yerel girişimcilerin talip olamayacağını söyledi. Aslanoğlu, "Et Balık Kurumlarından birini alan kişiyle karşılaştım. Bana 'bin dönümlük alanda kesim yapıyorum, geri kalan bin 500 dönümlük alana villa yapıyorum, peynir ekmek gibi satılıyor' dedi" ifadelerini kullandı.

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi husunda konuşan AKP Manisa Milletvekili Recai Berber de, "Dünya 500 dolara, biz bin 500 dolara şeker yiyoruz. Gerekiyorsa destek yapalım. Üreticiyi ve sosyal tarafları mağdur etmeden bu işleri piyasa ekonomisinin içine çekilmesi lazım. Bir emeklilik sigorta fonunun sanayicilik yaptığı dünyada görülmüş mü? Özelleştirmeyi eleştirenlerin buna dikkat çekmesini beklerdim. Rekor zarar oluyor ama bu krizle açıklanmaya çalışılıyor" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız