SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yerel Kapasite Artırılmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:53:01
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdür Vekili Havva Eksilmez’i ziyaret etti. 
 
Ziyarette konuşan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “Malatya’da ciddi anlamda bir ihracat potansiyeli var ama Malatya’da yapılan ciddi bir ihracat potansiyelimiz yok, bunu nasıl artırabiliriz. Bu anlamda ihracatçılarımızın isteği doğrultusunda neler yapabiliriz, gibi konuları konuştuk. Önümüzdeki süreçte bu konularla ilgili ciddi çalışmalar ortaya koyulacak. Bizlerde TSO olarak bu anlamda bu konunun gelişmesi için üzerimize düşen görevi fazlasıyla yerine getirmek ve bu anlamda Bölge Müdürümüzden destek almayı umuyoruz. Malatya’daki Gümrük Müdürlüğünün bölgede önemli bir noktaya gelmesini arzu ediyoruz. İnşallah ihracatçılarımızın da sıkıntılarını gidermiş oluruz. Malatya’yı da bu anlamda biraz daha öne çıkarmış oluruz. Yıllık kayısı’da 350 milyon dolarlık ihracat yapacaksınız, diğer ihracatlarda sayarsak daha fazla ihracat yapacaksınız. Bunun çok cüzi bir miktarını Malatya’da gümrükleyeceksiniz. Bunun önündeki engeller nelerdir bunları aşmamız lazım. Bu anlamda ihracatçılarımızı bu yöne kaydırmamız analize etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bilgi alışverişimiz devam edecek. Bu anlamdaki sıkıntıları gidermenin gayreti içerisinde olacağız” ifadelerini kullandı.
 
Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdür Vekili Havva Eksilmez ise, “TSO Başkanımızın ifade ettiği konularda çalışma yapmamamızın hiçbir engeli yok. Kesinlikle Malatya’nın yerel kapasitesinin arttırılması gerekiyor. Bu sadece ihracatçı ile ilgili bir maliyet azaltıcı bir unsur değil aynı zamanda Malatya için bir istihdam imkanının da olacağını düşünüyorum. Tabi Gümrük Ticaret Bölge Müdürlüğü olarak sadece Malatya bize bağlı bir müdürlük değil, Sivas, Kahramanmaraş, Elazığ gibi birkaç ilinde merkezi konumunda, buda Malatya için bir avantajdır. Bu avantajı da doğru bir şekilde kullanmamamız için bir sebep yoktur. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak tabi çok ciddi dönüşümler gerçekleşiyor. Bu anlamda Malatya için de yapılacak birçok şey var. Kendi üretiminden kaynaklanan olağanüstü bir ihracat potansiyeli var. Bizler her noktada hizmete hazırız. Amatör ruhla ama son derece ne yapacağını bilen bir düşünce ile katkı sağlayacağız” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız