SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yerel Medya Eleştirisi

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:36:08
Yerel Medya Eleştirisi
A- A+ PAYLAŞ

 Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yerel gazetelerle ilgili sıkı bir denetim yapılması gerektiğini belirterek, "Hayali pek çok gazete aynı kişi tarafından 3-4 tane çıkarılmakta ve kalitesizlikte birbiriyle yarışmakta. Ciddi bir fotoğrafı olmayan, çok siyah puntolarla çıkan, kağıt ve baskı kalitesi olmayan ama sadece belli bir süreyi doldurarak resmi ilan alma gayretinde bulunanlar var" dedi. 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakanlık Merkez Bina'da Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Başkanı Dursun Güleryüz ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Arınç, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın vefatına ilişkin olarak, "Görüştüğümüz bir arkadaşımızdı, üst üste kalp krizleri geçiriyordu. Her maçın sonunda bir sıkıntısı oluyordu. En son Ordu maçından sonra ciddi bir rahatsızlık geçirerek hastaneye kaldırıldığını duymuştum. Allah'tan rahmet dileyelim" dedi.

Bilişim suçlarına adli takibat olduğunu ama bunun pek sonuç vermediğini belirten Arınç, "Dolayısıyla internet medyasının yasal düzenleme içerisine alınması ne kadar masum ne kadar doğru ve haklı bir işse internet konuşulduğunda 'bu adamlar gene böyle mi yapacak' diye bir sıkıntı ortaya çıkıyor. Haber portallarının özellikle Basın Kanunu içerisinde gazeteci sıfatıyla basın kartına sahip insanlar tarafından yürütülmesine, resmi ilan ve reklamların hem radyo televizyon hem de internet haber siteleri tarafından da yayınlanmasına imkan verilmesini düşünüyoruz" diye konuştu.

Radyo ve televizyon yayıncılığının çok masraflı olduğunu belirten Arınç, "Her ne kadar televizyonlarda reklam payından kesilen RTÜK hissesini azaltmış olsak da kaliteli eleman çalıştırmak ve sürekli masraf yapmak çok zor. Radyolarımızın ve televizyonlarımızın 'ister yerel ister bölgesel olsun' maddi kaynağa ihtiyaçları var" dedi.

"KALİTELİ BİR YEREL BASIN ARZU EDİYORUZ"

Yerel gazetelerle ilgili de sıkı bir denetim yapılması gerektiğine dikkati çeken Arınç, konuşmasında şunları kaydetti: 

"Hayali pek çok gazete aynı kişi tarafından 3-4 tane çıkarılmakta. Kalitesizlikte birbiriyle yarışmakta. Ciddi bir fotoğrafı olmayan, çok siyah puntolarla çıkan, kağıt ve baskı kalitesi olmayan ama sadece belli bir süreyi doldurarak resmi ilan alma gayretinde bulunanlar var, bu doğru değil. Biz kaliteli bir yerel basın arzu ediyoruz. Çalışanların da mutlaka gazetecilik yapan doğrudan kişiler olmasını arzu ediyoruz. Yoksa patronun yanında şoförlük, yazıhanesinde sekreterlik yapanın gazete çalışanı olarak gösterildiği yerel medyayı karşımızda görmek istemiyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız