SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yerel Medya Semineri

A- A+ PAYLAŞ
Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı tarafından yapılan ve İngiltere Büyükelçiliği'nin desteklediği "Türk Yerel Medyası AB Yolunda" projesi kapsamında  bilgilendirme seminerlerinin dördüncüsü Elazığ'da yapıldı. Seminere ev sahipliği yapan Elazığ'ın  Valisi Muammer Erol ve Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu'da katılımcılara hoşgeldiniz dileklerinde bulunarak sohbet ettiler.
 
Elazığ'da yapılan seminere bu ilin yanı sıra Malatya,Batman, Bingöl, Diyarbakır, Siirt ve Tunceli'den gazeteciler katıldı. 
 
Seminerde ilk konuşmayı İngiltere Büyükelçiliği Politik Bölüm Başkanı Başkatibi Stuart Adam yaptı. İngiltere Hükümeti'nin Türkiye'nin birliğe nihai üyeliğini eksiksiz olarak desteklediğini söyleyen Stuart Adam, " Biz Türkiye'nin Avrupa'daki en güçlü destekçileri ve savunucularıyız . Türkiye'nin AB üyeliğini sadece AB'nin değil aynı zamanda Türkiye'nin de uzun vadeli geleceği açısından hayati önemli bir unsur olarak görüyoruz." dedi. 
 
AB üyeliği sürecinin uzamasında bazı nedenler olduğunu söyleyen Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Burak Erdenir ise yaptığı konuşmada, " Uluslararası anlaşmalara bağlı bir ülkeyiz. AB üyeliği süreci  52 yıldır devam eden bir süreçtir. Türkiye'nin yeri Avrupa Birliği'dir. Avrupa Birliği içerisinde Türkiye'yi istemeyenler var. Fakat Türkler kafaya koydukları zaman yerine getirirler" dedi. 
 
Avrupa Birliği Bakanlığı Araştırma ve Dökümantasyon Başkanı Kayhan Özüm de AB Genel Sekreterliği'nin AB Bakanlığı'na dönüştürülmesi süreci ile ilgili bilgiler aktartı. Bakanlığın Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanı Pınar Tanlak ise AB mali yardım ve destekleri hakkında bilgiler verdi.
 
Seminere katılan gazeteciler Elazığ'daki Öğretmen Sıdıka Avar Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ne götürülerek, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından finanse edilen programlar hakkında bilgi verildi. 
 
Seminerin birinci günü Avrupa Birliği Bakanlığı Siyasi İşler Başkanı Ege Erkoçak'ın başkanlığını yaptığı panelle sona erdi. Panele, Diplomasi Muhabirleri Derneği Başkanı Zeynep Gürcanlı, Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak, Ankara Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Bahadır Selim Dilek ve Avrupa Gazeteciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Doğan Tılıç katıldı. 
 
Seminerin ikinci gününde Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi Prof.Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu ile Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Basın Yayın Daire Başkanı  Bahattin Akyön konuşma yaptı. Konuşmalardan sonra Bakanlığın Basın Müşaviri Derya Akçal, "AB'nin Günlük Hayatımıza Etkileri" konulu bir sunum yaptı. AB'de yerel medyanın rolü ve çalışma yöntemleri hakkında bilgilerinde aktarıldığı seminer, yerel medyanın AB konularını takibine ilişkin grup çalışması ve sunumuyla sona erdi.
 
Haber ve Fotoğraf: Levent Barış - Görüş Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız