SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yerel Seçimler Erken Yapılacak.!

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:53:11
Yerel Seçimler Erken Yapılacak.!
A- A+ PAYLAŞ
AK Parti erken seçim için MHP ile mutabakat sağladı, CHP'ye teklif götürecek. 2014 yılı Mart ayında yapılması planlanan seçimler, 2013 yılı Ekim ayında yapılacak.
 
AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, 2014 yılı Mart ayında yapılması gereken seçimlerin 2013 yılı Ekim ya da Kasım ayında yapılması için Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerle temas edeceklerini söyledi. Zorlu kış şartlarının seçim çalışmalarının sağlıklı yürütülmesini olumsuz etkilediğine işaret eden Canikli, muhalefetin görüşlerini de alarak hangi tarihlerde yapılabileceğini birlikte belirlemek istediklerini kaydetti.
 
Canikli, konuyu görüşmek üzere bu hafta CHP ve MHP grup başkanvekillerini ziyaret edeceklerini ifade ederek, ancak 'BDP ile görüşmeyeceklerini' söyledi. Canikli 'Genel olarak yaşanan son olaylarda BDP, siyasi parti olmadığını, terör örgütünün bir kolu ve uzantısı olduğunu çok net şekilde gösterdi. Siyasi partiler, siyasi partilerle muhatap olurlar ama onların böyle bir özelliği yok. Şekli olarak siyasi parti olan ama içerik olarak siyasi partiyle hiçbir alakaları yok. Onları siyasi arenaya çekmeye çalıştık ama ısrarla terör örgütünün güdümünde kalmakta ısrar ettiler. Terör, şiddeti destekleyen ve onları uzantısı bir partiyle görüşmeyeceğiz' diye konuştu.
 
Canikli, CHP ve MHP ile görüşmelerinin ardından, yeni yasama yılı başladıktan sonra yerel seçimlerin ne alınması için gerekli yasal düzenlemeyi yapacaklarını ifade etti.
 
Canikli, bu açıklamasının ardından AKP'nin seçimlerin erkene alınmasıyla ilgili olarak MHP ile anlaştığı açıklandı. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, yerel seçimlerin öne alınması konusunda, yarın saat 12:00'de AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ile görüşecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız