SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yerel Seçimler İşaret Fişeği"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:02:03
A- A+ PAYLAŞ

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Cumhurbaşkanlığına giden yolda, halkımız ilk defa Cumhurbaşkanını seçmiş olacak, doğrudan seçmiş olacak. Yerel seçimler bir anlamda bunun işaret fişeği olarak da görülebilir” dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl ve Elazığ’daki temaslarının ardından Ankara’ya gitmek isterken Elazığ Havaalanı’na sisten dolayı uçakların inememesi sonucunda dün akşam saat 19.00 sularında Malatya’ya geldi.  Elazığ uçağının Malatya Havaalanına inmesi gecikince Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Malatya’daki Bingöllü hemşerileriyle Mangal Vadisi Lokantası’nda bir araya gelerek akşam yemeği yedi.

“YEREL SEÇİMLER ÖNEMLİ”

“Gayet güzel bir atmosferde seçimlere doğru gidiyoruz. Yerel yönetimler gerçekten çok önemli. Bu dönem iki açıdan önemli” ifadesini kaydeden  Bakan Yılmaz şunları söyledi, “ Birincisi yeni bir kanun çıktı, Büyükşehir Belediyeleri Kanunu, eskisinden daha önemli bir hale geldi büyükşehirlerimiz. Büyükşehirdeki belediye başkanlarımız mülki sınırlardan sorumlu hale gelecekler. Sadece belediyede bir Baykan seçmiyoruz, aslında yerel kalkınmaya da liderlik yapabilecek insanlar seçiyoruz. Yeni mevzuatla birlikte büyükşehir belediyelerimiz daha önemli hale geliyor. İnşallah en güzel şekilde bu süreci yaşarız ve yeni modelimizin de sahadaki en güzel yansımalarını da hep birlikte görürüz.”

“CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN ÖNEMLİ”

Yerel seçimlerin Cumhurbaşkanlığı seçimi içinde belirleyici olacağını belirten  Bakan Yılmaz , “Yerel seçimlerin şöyle bir özelliği de var; hemen arkasından Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacak. Dolayısıyla yerel seçimler, yerel seçim olmansın ötesinde de bir anlama sahipler. Cumhurbaşkanlığına giden yolda, halkımız ilk defa Cumhurbaşkanını seçmiş olacak, doğrudan seçmiş olacak. Yerel seçimler bir anlamda bunun işaret fişeği olarak da görülebilir. Partiler yerel seçimde aldıkları oy oranına göre cumhurbaşkanlığına giden yolda pozisyonlarını netleştirmiş olacaklar. O anlamda da ayrı bir önemi var yerel seçimlerin. Her iki anlamda da tabiî ki biz çok önem veriyoruz ve çalışmalarımızı yoğunlaştırmış durumdayız. Eskisine göre çok daha erken bir zamanda il adaylarımızı en azında belirlenmiş durumda ve seçim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki süreçte İnşallah ilçe adaylarımızda şekillendikçe bu yarış, bu demokratik yarış daha heyecanlı ve renkli bir şekilde devam edecek” şeklinde konuştu.

Bakan Yılmaz, Elazığ’a sisten dolayı inemeyince Malatya Havaalanına yönlendirilen THY uçağıyla Ankara’ya gitti. 

HABER-FOTO: yenimalatya.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız