SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yerel TV'ye RTÜK'ten Perinçek Uyarısı

A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in katıldığı programdaki sözleri nedeniyle, RTÜK (Radyo ve Televizyon Üst Kurulu), TV Malatya'nın "uyarılmasını" kararlaştırdı.

İP Genel Başkanı Perinçek, 17 Nisan 2005 tarihinde TV Malatya'da "Aklın Yolu" programına konuk olmuştu.

RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı'nın, söz konusu programla ilgili 20 Eylül 2005 tarihli inceleme raporunu izlediği, bu programda Perinçek'in "ABD, Tayyip Erbakan'ı Başbakan yapma, Abdullah Gül'ü Dışişleri Bakanı yapma kararı verdi. Ne zaman söylüyorum? 97 yılında söylüyorum. Anavatan ve Doğru Yol Partisinden Amerika vazgeçiyor ve tek başına iktidara getirecek. Başbakanlığa da Tayyip Erdoğan'ı yapacağı belli oldu.. Demek ki, bunun seçimle meçimle ilgisi yok. Bakın bunların hiçbiri seçim değil, bunlar tiyatro. Bakın Tayyip Erdoğan hükümeti meşrudur, seçimle iş başına gelmiştir dediğimiz an Damat Ferit açısından bakıyoruz. Bakın, bütün hukuki bilgi, belge dediğiniz hepsi bir tek Doğu Perinçek açıklayabildiği için Doğu Perinçek'çe açıklanmıştır. O bizim gücümüz, birikimimiz ve cesaretimiz. Yani İP olarak satılmış olmamakla ve satın alınmamakla ilgili şeylerdir. İşçi Partisi'ni kimse satın alamaz." şeklindeki sözler söylediği yeraldı.

Böylece, "Kişilerin manevi şahsiyetlerine eleştiri sınırları ödesinde saldırıda bulunulmaması, cevap ve düzeltme haklarına saygılı olunması, soruşturulması basın meslek ilkeleri çerçevesinde mümkün olan haberlerin soruşturulmaksızın veya doğruluğuna emin olunmaksızın yayınlanmaması, saklı kalması kaydıyla verilen kamu yararı ciddi bir biçimde gerektirmedikçe yayınlanmaması" ilkesinin ihlal edildiğinin üst kurulca tesbit edildiği, bu nedenle TV Malatya'nın uyarılmasına karar verildiği, ihlalin tekrarlanması halinde programın yayınının bir ila on iki kez arasında durdurulacağı belirtildi.

RTÜK Avukatı Özger Sezen imzasıyla, TV Malatya'ya gönderilen 6 Şubat tarihli yazıda, uyarının tebligden itibaren onbeş gün içinde ihlal konusu programın başında okunmak ve okunur şekilde yazılı olarak kamuoyuna duyurulması da bildirilirken, söz konusu kararın RTÜK'ün 30 Ocak 2006'daki toplantısında alındığı da belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız