SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yerel ve Ülkesel Kaygılar Aynı'

A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)İl yöneticileri, Türk Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Mimarlar Odası Malatya Şubesine ve Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) İl temsilciliğine ayrı ayrı nezaket ziyaretlerinde bulundu. Mimarlar Odası ziyaretinde Malatya’nın imarı ile son günlerde yaşanan Malatya Belediyesi odaklı imar usulsüzlükleri konuşulurken, ZMO’da kayısı için büyük tehlike arzeden şarka hastalığı, satışa çıkarılan Şeker Fabrikası ve tarımsal konular konuşuldu.

MİMARLAR ODASI'NDA..
Mimarlar Odası yönetim kurulu başkanı Abdurrahman Yavuz ve üyeleri tarafından karşılanan Ömer Ekici ve il yöneticilerinden oluşan MHP heyeti adına konuşan İl başkanı Ekici “Yeni göreve gelen İl yöneticilerimizle birlikte meslek odalarını ve sivil toplum örgütlerini ziyaret ediyoruz. Mimarlar Odası da imar konularında gösterdikleri olumlu ve kararlı tavırlarıyla kentimizin sağlıklı yapılaşmasında önemli rol oynayan bir meslek odamızdır. Odamızın kararlı duruşunu takdirle izliyoruz ve destekliyoruz” dedi.

İl Başkanı Ekici ayrıca “Malatya belediyesi bünyesinde son dönemlerde yaşanan imar odaklı usulsüzlükler Malatya’ya önemli zararlar vermiştir. Belediye yönetiminin adliyeye yaptığı suç duyurusunda yer alan inşaatlar arasında sadece birini mühürlemesi diğerleri hakkında herhangi bir açıklama yapmaması da düşündürücüdür. Ayrıca geçtiğimiz aylarda İnönü mahallesinde bulunan ve 4 yıl önce 700.000 TL’ye 4 yıl sonra ise aynı parselin 50.000 Tl’ye satılan bir parselle ilgili olarak kamu zararı oluştuğu için suç duyurusunda bulunmuştuk. Bugüne kadar bu konuda da herhangi bir açıklama yapılmadı. Sanayi tesisi alanı olarak inşaat ruhsatı alınan yer alelacele ticari tesis alanı olarak değiştirilerek bu gruba önemli rantlar sağlandı. Hangi güç odaklar bu değişikliği istedi. Bunların ayrıntılı olarak kamuoyuna açıklanması gerekir” dedi.

Ziyaretten duyduğu dile getirerek konuşmasına başlayan Mimarlar Odası başkanı Abdurrahman Yavuz da, “Meslek odası olarak birincil görevimiz kamunun hakkını korumaktır. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Demokratik rejimimizin vazgeçilmezlerinden olan siyasi partiler de aynı amaçla kamuya hizmet ediyorlar. Mimarlar Odası olarak bütün partilere kapımız açık.”dedi.

ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI'NDA..
Geçtiğimiz hafta sonu yapılan genel kurulla güven tazeleyen İl temsilcisi Fevzi Çiçek ve yeni seçilen yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan MHP'liler, yeni yöneticileri ve güven tazeleyen başkanı kutladı.

İl başkanı Ömer Ekici “Malatya için çok önem taşıyan kayısıya yönelik hastalık tehditlerini gündeme taşıyarak önlem alınmasını isteyen, çiftçilerimizin mağdur olmasına yol açacak olan Şeker Fabrikasının özelleştirilmemesini ısrarla savunan ve ilimiz tarımı konularını sık sık gündeme getiren ve çözüm önerilerini sunan odamızı kutluyorum. AKP hükümeti, ekmek paraları için haklarını koruyan işçilere bu soğukta su sıkarken, coplarken gösterdiği şiddeti servislere, teröristlere göstermiyor. Bu hükümet, işçiye, köylüyü, çiftçiyi ezen bir hükümet olmuştur” diye konuştu.

ZMO İl temsilcisi Fevzi Çiçek’de “Yerel ve ülkesel kaygılarımız aynı. Heba edilecek bir karış tarım toprağımız yok” diye başladığı konuşmasını “Kayısı bizim için çok önemli. Kayısımız için Şarka hastalığı büyük bir tehdit oluşturuyor. Şarka, Kayseri ve Kahramanmaraş’a kadar gelmiş durumda. Tarım Bakanlığı Elazığ, Urfa ve Malatya’nında bulunduğu bölgeleri karantina bölgesi ilan etti ama yine de çok dikkatli olmalıyız. Bu hastalığın ilimize girmezi halinde 7 milyon ağacımızın hepsini yok etmemiz gerekir. Hobi amaçlı getirtilen fidanların denetimleri mümkün olmuyor. Bu nedenle özellikle Ege, Marmara ve İçanadolu bölgelerinden tek bir fidanın dahi getirtilmemesi gerekiyor”diye sürdürdü.

Çiçek, “Şeker fabrikasını bir sanayi tesisi gibi, bir fabrika görmek çok yanlış. Şeker fabrikası; pancarı ile, üreticisi ile istihdamı yarattığı değerler ile bir sosyal olgudur. Şeker fabrikasına bu gözle bakmak gerekir. İlimiz nüfusunun yüzde 58’si tarım sektöründe. Bu insanları işsiz aşsız bırakmaya hiç kimsenin hakkı yok. Verdiğiniz desteklerle tarım topraklarının betonlaşmasına müsaade etmeyeceğiz” diye konuşmasını bitirdi.

Ziyarete katılan MHP Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi Saime Palancı’da “Özelleştirme de en büyük zararı aile bütünlüğümüz gördü. Aileler işsizlik nedeniyle çatırdıyor. Kapanan fabrikalar nedeniyle işsizlik her geçen gün artıyor ve gençlerimizde karamsarlığa sevkediyor.” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız