SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yerel Yönetimlerde İnsan Kalitesi'

0
Güncellendi - 2018-02-03 02:48:27
'Yerel Yönetimlerde İnsan Kalitesi'
A- A+ PAYLAŞ

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Birlik Vakfında konuşmacı oldu. Birlik Vakfı tarafından düzenlenen konferansa katılan Başkan Cömertoğlu, “Yerel Yönetimlerde İnsan Kalitesi” konulu konferans verdi.Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Birlik Vakfında konuşmacı oldu. Birlik Vakfı tarafından düzenlenen konferansa katılan Başkan Cömertoğlu, “Yerel Yönetimlerde İnsan Kalitesi” konulu konferans verdi.

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Birlik Vakfı Malatya Şubesi tarafından düzenlenen “Yerel Yönetimde İnsan Kalitesi” konulu konferansta öncelikle Arapgir ilçesinin sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginlikler hakkında bilgiler verdi. Birlik Vakfı Malatya Şubesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen konferansta, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Levent İskenderoğlu, İŞKUR Müdürü Vahap Toman, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Halil İbrahim Kılıç, Birlik Vakfı Malatya Şube Başkanı Sadi Ergül, Birlik Vakfı Malatya Şube yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Birlik Vakfı Malatya Şube Başkanı Sadi Ergül, ‘Tarih, Kültür ve Medeniyet Şehri Arapgir’ ilçesini konuşmak ve Başkanımızın konferansını dinlemek için toplandıklarını ifade ederek, “Birlik Vakfımızdan içeri giren herkes vakıf üyesidir. Vakıf ibadullaha ait olan bir mülkün Allah yolunda harcanmasıdır. Bugün misafirimiz içinde bulunduğumuz Arapgir’in Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu. Arapgir’in çok özelliği var. Dolayısıyla tarihine, doğaya ve kültürüne sahip çıkan, yöresel ürünleri destekleyen kıymetli başkanımız yapmış olduğu bu faaliyetlerle çok büyük hizmetler yapıyor. Kendisine çalışmalarından ötürü müteşekkiriz” dedi.

Başkan Cömertoğlu konferansına başlarken; "Birlik Vakfı önemli hizmetler yapmış bir kurum ki zaten kurucularından da belli. Kurucuları olan Cumhurbaşkanımız ve Meclis Başkanımızdan Allah razı olsun. Çok kısa zamanda güzel hizmetler yaptılar. Bu millete hizmet etmek büyük bir şeref, sizler hem hizmet ediyorsunuz, hem de kendi işlerinizi yürütmeye çalışıyorsunuz" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"İnsanlar kalite ve seviye yoksunu olmaya başladılar. Dışarıdan her ne kadar kaliteli ve asaletli görünseler bile içleri fesatlık ve seviyesizlik ile dolu. Nedir bu insanlardaki çekememezlik? Nedir bu insanlardaki sürekli bir iğneleme çabası? Neyin üstesinden gelmeye çalıştıklarını ya da ne yapmak istediklerini anlayamıyorum. Bu dediklerim sadece benimle ilgili değil. Sürekli çevremi gözlemleyen bir insanım ve maalesef ki sürekli bu tarz şeylerle karşılaşıyorum. İnsanlar işlerini güçlerini bırakmış, bir insana odaklanmış, onunla ilgili açık bulmaya çalışıyorlar, hayatlarında ne oluyor ne bitiyor onu takip edip duruyorlar. Size ne kardeşim insanların hayatından, sizi alakadar eden ne durum var? Uğraştığınız kişi sizi muhatap olarak görüyor mu? Bence hayır, siz kendi kendinizi küçük düşürüyorsunuz ve insanlara kendinizi güldürüyorsunuz. Yapmak istediğiniz bir şey varsa bunu insanların arkasından kuyu kazarak ya da başkalarını araya koyarak değil iki medeni insan gibi o kişiyle muhatap olarak çözmeyi deneyin. Çünkü karşınızdakini küçük düşürmeye çalışırken aslında kendinizi aciz duruma düşürüyorsunuz. Benim dediğim şeyi yapmak sizi küçültmez acizleştirmez tam aksine yüceltir. Olgunluğunuzu ve kişiliğinizi insanlara yansıtın. Ortada madem bir sorun olduğuna inanıyorsunuz o zaman çözüm yollarına başvurun, açık aramak veya saldırmaya değil.Bir insan nasıl bir ruh haline veya kişiliğe sahip ise karşısındakini de öyle görürmüş. Fakat yanlış bir tabir bu. İnsanlar birbirinden çok farklıdır sadece bazılarının kafa yapıları birbirlerine yakındır ama asla aynı değillerdir. Bu yüzden karşınızdakine dikkat edin. Sükûnet bir yere kadardır her insanın dama dediği bir nokta vardır ve o zaman sert kayaya çarparsınız. Başlıkta da belirttiğim gibi 'Kaliteli insan işiyle, boş insan kişiyle uğraşır'.

Sizler boş insanlardan değil kaliteli insanlardan olmayı kendinize yeğleyin. Bunu yaptığınız sürece çevreniz tarafından daima sevilen ve sayılan bir insan olursunuz."

Programda katılımcılara Arapgir Mor Reyhan Çayı ikram edildi.

Konferansın sonunda Başkan Cömertoğlu'na katılımlarından dolayı plaket verildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız