SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeri Değişecek 7 Bakan

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:10:42
Yeri Değişecek 7 Bakan
A- A+ PAYLAŞ

Hafta sonu yapılan AK Parti Kongresi'nde MKYK'nın belirlenmesinden sonra gözler, MYK ve olası kabine revizyonuna çevrildi.

Pazar günü gerçekleştirilen AK Parti 4. Olağan Kongresi'nde yeni Merkez Karar Yönetim Kurulu'nun (MKYK) belli olmasının ardından, sıra üst yönetimin belirlenmesine geldi.

MKYK toplantısında, yeni Merkez Yürütme Kurulu belirlenecek. Ancak en merak edilen konu, iki numaralı ismin kim olacağı.

MKYK'da değişiklikler yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kabinede de revizyon yapması bekleniyor.

Başbakan Erdoğan'ın 3 Kasım'daki Kızılcahamam Kampı'na bazı yeni isimlerle gitmesi öngörülüyor.

AK Parti'de, 21 yeni üyenin katıldığı MKYK, Perşembe günü ilk toplantısını yapacak ve toplantıda 12 kişilik Merkez Yürütme Kurulu ortaya çıkacak.

Partide iki numaralı isim olması beklenen Numan Kurtulmuş'un, Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na; Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na ise eski Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'in geleceği kulislerde konuşuluyor.

Yine Anayasa Mahkemesi'nin eski raportörü Osman Can'ın ismi de MYK'da yer alacak isimler arasında sayılırken; Ekrem Erdem, Hüseyin Tanrıverdi, Haluk İpek ve Zelkif Kazdal gibi isimlerin ise görevlerine devam etmesi bekleniyor.

KABİNE REVİZYONU OLACAK MI?

Kulislerde, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Adalet Bakanı Ergin arasında görev değişimi olabileceği de konuşuluyor. Ancak geniş çaplı bir kabine revizyonunun yerel seçimler öncesinde yapılması öngörülüyor.

MKYK'ya giremeyen bakanlardan Binali Yıldırım, Egemen Bağış, Nihat Ergün ve Taner Yıldız gibi isimlerin, belediye başkan adayı olması bekleniyor.

Erdoğan, yeni görev dağılımının ardından milletvekilleri ve yeni parti yönetimini Kasım ayında Kızılcahamam'da kampa alacak.

Kampta; ekonomi, Kürt sorunu, terörle mücadele ve yeni anayasa çalışmalarının gündeme alınması bekleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız