SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeri Geldiğinde Açıklanacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:01:27
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Erdoğan, çözüm sürecinin hassasiyeti dolayısıyla az açıklama yaptığını vurgulayarak, yeri geldiğinde İmralı'da yapılan görüşmelere ait tutanakların açıklanacağını bildirdi.

AK Parti Grup Toplantısında konuşan Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki Panorama 1453 gibi Çanakkale'de de Panorama 1915'i yapacaklarını söyledi. 

Erdoğan, ''Çanakkale Zaferi okumasını bilenler için görmesini bilenler için idrak kabiliyeti olanlar için bizim millet vasfımızı perçinlediğimiz bizim adeta şehitlerin kanıyla millet tarifini yaptığımız yer olmuştur. Millet nedir? Bu soruyu soranlara şunu söyledik; millet Çanakkale ruhudur diye cevap verdik. Bundan sonra da milleti biz böyle tanımlayacağız'' dedi. 

35 ayrı şehitlik tespit ettik 

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Şehitler Abidesi'ni, Namazgah Tabyası'nı, Yahya Çavuş Şehitliği'ni, Ertuğrul Tabyası'nı, Rumeli Mecidiye Tabyası'nı hep bu süreçte restore ettik. Gelibolu'da 35 ayrı şehitlik tespit ettik. Hepsiyle ilgili düzenlemelere başladık. Bunlardan 14 tanesinde isim belirleme çalışmaları tamamlandı, diğerlerinde de çalışmalar devam ediyor.

Sadece Türkiye içindeki şehitliklerimize sahip çıkmakla da kalmadık. Myanmar'dan Kudüs'e, Zigetvar'a, Saraybosna'ya kadar, nerede şehitlerimiz varsa, şehidimiz varsa oraya ulaştık, o şehitliklere, o  hatıralara sahip çıktık.'' 

Alparslan türbesi

Güzel bir müjdeyi ve önemli bir gelişmeyi paylaşmak istediğini belirten Başbakan Erdoğan, ''Türkmenistan Devlet Başkanı Muhammedov'un kendi isteği üzerine, Türkmenistan'ın Merv şehrinde bulunan Büyük Selçuklu Hükümdarı Alparslan'ın mezarını tespit edip burada bir türbe yapılması konusunda çalışmaları başlattık. Önümüzdeki günlerde inşallah bununla ilgili protokol imzalanacak, TİKA eliyle bu mezarı da tespit edecek ve Sultan Alparslan'a yaraşır bir türbeyi orada inşa edeceğiz'' diye konuştu. 

Rize'nin tulumuna da gayda dersiniz 

Erdoğan, CHP'nin Suriye politikasını eleştirirken, ''Bunların ne içtiklerini gerçekten merak ediyorum. CHP Genel Başkanı bir röportajında ne içtiklerini söylemiş, meğer rakıyı sulu içiyorlarmış. Biliyorsunuz ben Rizeliyim, İstanbul'da doğdum, büyüdüm. Diyorum ki siz böyle içmeye devam ederseniz elbette Rize'nin tulumuna da çıkar Gayda dersiniz. Benim Mardin'de söylediğimi Rize'de söyleyememekle itham ediyor. Ben Mardin'de söylediğimi de Rize'de de söylerim Sayın Kılıçdaroğlu. Ama sen Rize'ye gidiyorum deyip İskoçya'ya gidersen ne ben şaşırırım ne de millet şaşırır. Bunlar elif görse mertek, tulumu görse gayda, zurnayı görse trompet zanneder. Bunların durumu bu'' diye konuştu. 

Yeri geldiğinde tutanaklar açıklanacak 

Başbakan Erdoğan, çözüm sürecinin hassasiyeti dolayısıyla az açıklama yaptığını vurgulayarak, yeri geldiğinde İmralı'da yapılan görüşmelerin tutanaklarının açıklanacağını bildirdi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ''İmralı'nın gazetelerde yayınlanan ifadelerinin Cumhuriyet tarihinin en utanç verici belgesi olduğunu'' ifade ettiğini belirten Erdoğan, ''Sayın Kılıçdaroğlu, o yayınlanan ifadeler belge değil. Hiç bir belge niteliği de taşımıyor. Önce bunu öğrenmesini istiyorum, bunu bilmen lazım. Çünkü belge ile bilgiyi veya iddiayı hala öğrenemedin'' dedi.  

MHP'ye eleştiri

Erdoğan, ''MHP terör meselesinin bitmemesi için elinden ne geliyorsa yapıyor. Gerçek ve ülkesini seven bir milliyetçi, bu ülkenin tarihini, ecdadını bilen bir milliyetçi, her an korkularla yaşamaz. Bunlar her an korkuyla yaşıyor ve çevrelerine de sürekli korku pompalıyor'' dedi. 

Nevruz umut olsun 

Erdoğan, Mart ayının düşen cemre, ısınan hava, yeniden dirilen tabiatla baharın, dirilişin, uyanışın ve umudun ayı olduğunu belirterek, ''Biz diyoruz ki bu nevruz, umut olsun. Bu nevruz çözüm sürecine adeta bir tohumlama olsun. Bu nevruz, gülen yüzlerinin arttığı adeta arttığı, adeta zirve yaptığı bir nevruz olsun'' dedi.

Milletvekilleri ve dinleyiciler, İstiklal Marşı'nın son dört kıtasını okuyan Erdoğan'a ''hakkıdır hakka tapan milletimin istiklal'' dizesine ayağa kalkarak eşlik etti  ve kendisini uzun süre alkışladı. Erdoğan da milletvekilleriyle birlikte alkışlara katıldı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, bugün çok farklı ve anlamlı bir rekora ulaştıklarını söyledi.

Erdoğan, ''22 Mayıs 1950'de başlayan Demokrat Parti Hükümeti, 27 Mayıs 1960'da müdahale sonucunda maalesef sona ermişti. Biz bu rekoru aşıyor, 10 yıl 5 günlük o hükümet sürecini aşarak, çok partili dönemde en uzun süre ardı arkası kesilmeden iktidarda kalma rekorunu aşmış oluyoruz. Merhum Menderes ve arkadaşlarını bu vesileyle rahmetle yad ediyorum. Vatanımıza, ülkemize, millete hizmette nice yıllara hep birlikte ulaşmayı Rabbimden temenni ediyorum'' diye konuştu. 

Çok partili hayatın en uzun süreli başbakanı 

3 Kasım 2002 seçimlerinin ardından Siirt seçimlerinin yenilenmesiyle bu kentten milletvekili seçilerek Parlamento'ya giren Başbakan Erdoğan, 14 Mart 2003'te 59. Hükümeti kurarak başbakanlık görevini Abdullah Gül'den devraldı. 

Erdoğan'ın liderliğindeki AK Parti, kurulduktan 14 ay sonra girdiği 3 Kasım 2002 seçimlerinde yüzde 34 oy alarak iktidar oldu. 

22 Temmuz 2007'de yapılan seçimlerde oylarını yüzde 47'ye çıkaran AK Parti, 12 Haziran 2011 seçimlerinde de yüzde 50 oy oranına ulaşarak üst üste girdiği 3 seçimi de kazanan Adnan Menderes'e ait rekoru da kırdı. 

Milletvekili seçimlerine kadar İnönü ve Demirel'i geçecek 

Erdoğan, toplam görev süresi bakımından başbakanlık yapan 25 isim arasında İsmet İnönü, Süleyman Demirel'den sonra üçüncü sıraya yükseldi. 

Başbakan Erdoğan, 2015 Mart'ında yapılacak milletvekilliği genel seçimlerine kadar bu görevi sürdürmesi halinde İsmet İnönü'ye ait 12 yıl kesintisiz başbakanlık yapma rekorunu da geride bırakmış olacak. 

Erdoğan, 2014 yılının Ocak ayına kadar başbakanlık görevine devam etmesi durumunda, toplam 10 yıl 10 ay süre başbakanlık koltuğunda oturan Süleyman Demirel'i de geride bırakacak. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız