SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yerinde Sağlık Hizmeti

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:51:16
Yerinde Sağlık Hizmeti
A- A+ PAYLAŞ

Arguvan Belediyesi'nin başlattığı proje kapsamında Arguvan Kaymakamlığı ve Arguvan İlçe Sağlık Müdürlüğünün desteklediği Yerinde Sağlık Hizmeti projesi Çavuş Mahallesinde başladı. Proje kapsamında Yaşlı, yatalak, engelli ve maddi durumu iyi olmayan hastaların belirlenen gün çerçevesinde Arguvan Belediyesini Ambulans ve İlçe Sağlık Müdürlüğünün sağlık ekibi tarafından yerinde sağlık hizmeti sunacak. Proje ile amaçlanan hedef ise Arguvan’da yaşam kalitesinin daha arttırılarak, can kayıplarının önüne geçip yaşam seviyesinin üst düzeye çıkarmak olduğu belirtildi. Arguvan Kaymakamı Zafer Oktay, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Arguvan Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Ali Karul, Çavuş Mahallesi Muhtarı Vahap Genç, Çavuş Mahallesine giderek proje ile ilgili bilgiler verdiler. Proje ile tedavileri uygulanan hastalar ise Bessey Özbay (90), Abbas Özbay (64) oldu.

Arguvan Kaymakamı Zafer Oktay, konuyla ilgili şöyle konuştu: “Yerinde bakım hizmetleri bakım ihtiyaçları sebebi ile hizmetleri bugün başlattık.  Bu anlamda bu projede ilçe belediyemiz belediyeye ait olan ambulans ile sağlık araç gereçleri ile beraber projemizde büyük bir rol oynayacak yine doktorlarımız sağlık personelimiz bu proje çerçevesinde daha önce tespit ettiğimiz ailelerimize düzenli olarak yerinde sağlık hizmeti verilecektir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hastalarımıza acil şifalar diliyorum”

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş “Sosyal projelerimizden birini daha başlattık. Arguvan Kaymakamlığı, Arguvan Belediyesi, İlçe sağlık müdürlüğümüzle ortak bir projemiz var yaptığımız protokol gereği.  Bundan sonra mahallerimizde özellikle yaşlılarımıza, yatalak hastalarımıza” Yerinde Sağlık hizmeti projesi” ile sağlık hizmeti götüreceğiz. İlçeye gelmekte zorlanan sıkıntı çeken hastalarımızı evlerinde ziyaret ederek hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Bu projemizin ardından Yaşlı Bakım Merkezi projemiz var. Kaymakamlığımız ile birlikte ortak bir proje yürütüyoruz. Önümüzdeki süreçte projemizi hayata geçirmek istiyoruz. Kaymakamımıza, İlçe Sağlık Müdürlüğümüze bu projede bize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Sayın Kaymakamımızın aramızdan ayrılması bizi üzüyor. Her türlü fedakarlığı ve olanakları kullanarak hizmetin gitmesi anlamında çok ciddi çalışmaları ve gayretleri olmuştu. Bu proje ve diğer projelerde bunu gördük. Arguvan Belediyesi olarak sosyal projeleri sosyal anlamda yapacağımız projelerde muhtarlarımız ile birlikte sürdüreceğiz. Halkımızın yaşam kalitesini, yaşam seviyesini daha yukarılara çıkarmak için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz”diye konuştu.

Arguvan Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Ali Karul “Arguvan İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi olarak bu şekilde yaşlı hastalarımıza sağlık merkezine gelemeyen hastalarımıza yerinde bakım hizmeti vereceğiz. Bunun yanında Aile Hekimlerimizde mobil hizmeti vererek mahalleleri dolaşarak hastalarımızı yönlendirecek. Maddi durumu iyi olmayan ailelere daha iyi hizmeti vererek can kayıpların önüne geçmeyi planlıyoruz. Arguvan Sağlığını en üst düzeye çıkarmak için Belediye Başkanlığımız ve Kaymakamlığımız ile iletişim halinde olarak çalışmalarımıza devam etmekteyiz”dedi.

Çavuş Mahallesi Muhtarı Vahap Genç ise böylesi bir projenin başlamasından ötürü son derece mutlu olduklarını ifade ederek Kaymakam, Belediye Başkanı ve Arguvan İlçe Sağlık Müdürlüğü heyetine teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız