SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yerleri Cennet Bahçesi..'

A- A+ PAYLAŞ

Erzincan/ Kemah’ta bölücü terör örgütünün kurduğu mayın tuzağının patlaması sonucu şehit edilen 9 askerden Kara Pilot Kurmay Yarbay Miktat Şamdancı ile Jandarma Uzman Çavuş Selim Kabakaş’ın cenazeleri Malatya’da toprağa verildi. Kurmay Yarbay Şamdancı’nın Ankara/ Kalecik doğumlu olduğu ancak Malatyalı olan eşi Dr. Emine Şamdancı’nın isteği üzerine Malatya’da defnedildiği öğrenildi. Şehit Kara Pilot Kurmay Yarbay Miktat Şamdancı'nın tek çocuğu olan 2 yaşındaki Tahsin ve eşi Emine ile ilgilenen 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız'ın eşi Ayşe Iğsız, acılı aileleri teselli etmeye çalıştı.

CENAZE TÖRENİ..
Şehit askerler için Şehir Mezarlığı Camii’nde ikindi namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine; şehit askerlerin yakınları, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, AKP Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı ve İhsan Koca, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, Belediye Başkanı Cemal Akın, Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme Başkanı Korgeneral Mustafa Bıyık, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal, Ege Ordu Komutanlığı'nda görevli iken 30 Ağustos'tan geçerli olmak üzere Tümgeneralliğe yükseltilen ve 2. Ordu Kurmay Başkanlığı'na atanan Tuğgeneral Hasan Fehmi Canan, 7.Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kazım Öndül, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın, İnönü Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, askeri ve mülki erkan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Cenaze namazının kılınmasından önce şehitlerin özgeçmişi okundu.

"CENNET BAHÇESİNE.."
Daha sonra konuşan 2. Ordu Komutanlığı’nda görevli Topçu Kurmay Albay Orhan Gündüz şunları söyledi:

“11 Ağustos 2008 tarihinde Erzincan/ Kemah’ta bölücü terör örgütünün hain saldırısıyla, 9 silah arkadaşıyla birlikte şehit olan Kara Pilot Kurmay Yarbay Miktat Şamdancı ve Jandarma Uzman Çavuş Selim Kabakaş’ı ebediyete uğurlamak üzere toplanmış bulunuyoruz. Şehitlerimize Tanrıdan rahmet, ailelerine sabır diliyoruz. Hepimizin başı sağolsun.

Saygıdeğer Malatyalılar,

Türk Silahlı Kuvvetleri; ecdadının manevi mirasından, şanlı tarihinden ve bağrından çıktığı yüce Türk ulusundan aldığı güç ve azimle; dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de ulusun bağımsızlığı, vatanın bölünmez bütünlüğü uğrunda her türlü fedakarlığa hazırdır. Türk milletinin tarihi, her sayfası altın harflerle yazılmış destanlarla doludur.

Bu destanların yazarları Sırpsındığı’nda, Kosova’da, Çaldıran’da, Mohaç’ta, Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Hakkari’de, Şırnak’ta, Erzincan/ Kemah’ta ‘Bir gül bahçesine girercesine kara toprağa girmiş’ kahraman şehitlerimiz ile gazilerimizdir. Bugün bu gül bahçesine iki şehit daha uğurluyoruz.

Türk tarihi Türk milletinin huzur ve refahına, birliğine ve beraberliğine kast eden nice tehditler görmüştür. Tehditler daima şekil, vasıta, yöntem değiştirmekte fakat hedef değişmemektedir.

O hedef, göğsünü çelikten bir siper yaparak Türk milletini korumaya ve kollamaya and içmiş olan Türk Silahlı Kuvvetleridir.

Şehitlerimize tuzak kuran hain eller şunu iyi bilmelidir ki; bu millet hiçbir zaman teröre ve hainlere geçit vermemiş ve vermeyecektir. Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne göz diken eli kanlı terör örgütünün başarılı olma şansı yoktur.

Buradan sesleniyorum,

Ülkemi bölmek, parçalamak isteyenler!

Milletimin huzuruna göz diken hainler;

Terörü kışkırtanlar!

Terör kanından beslenenler!

Terörden medet umanlar!

Faydalandığınızı zannettiğiniz terörün kanlı eli bir gün sizin yakanıza yapışacak ve bu sefer sizi hedef alacak, sizi kanıyla boğacaktır. Terör silahı size döndüğünde pişman olmak için çok geç olacaktır.

Dış güçler tarafından kullanılanlar!

Teröre alet olanlar!

Bugün siz aynı tuzağa düşüyorsunuz, aynı sonu paylaşacaksınız. Sizi kullananlar keselerini ve kursaklarını sizin kanınız ve canınızla doldururken, siz yoksulluk ve sefalete boğulacak, acılarla boğuşacaksınız.

Zaman gerçeği görme zamanıdır, zaman tarihi ve bilimsel gerçekler ışığında tarihten ders alma zamanıdır. Yoksa yüzyıllarca olduğu gibi hüsrana uğrayacaksınız.

Devleti ile, milleti ile ve Türk Silahlı Kuvvetleriyle Türkiye Cumhuriyeti, bu tehdidin üstesinden gelecektir. İç veya dış hiçbir güç odağı, hangi yöntemi izlerse izlesin, hangi gayri insani ve gayri ahlaki yollara başvurursa vursun, bizim mücadele azmimizi ve kararlılığımızı ortadan kaldıramayacaktır. Çanakkale savaşlarında küllerinden doğan, İstiklal Harbinde yoktan var eden, mütareke yıllarının umutsuzluğunu büyük taarruzun onurlu ve gururlu zaferine dönüştüren, Türkiye Cumhuriyetinin yegane güvencesi, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri kendisine ve yüce Türk ulusuna uzanan elleri kırmak, doğrulan silahları etkisiz hale getirmek ve yönelen her türlü tehdidi yok etmek için en son yiğidine, kanının son damlasına, varlığının son noktasına kadar savaşmaktan asla çekinmeyecektir.

Bu mücadele içinde acılar çektik ve çekeceğiz. Ancak esas acıyı, bize, Türk milletine bu acıyı çektirenlerin karanlık hayalleri içinde boğulurken çekeceklerini göreceğiz, buna inanıyoruz.

Vatan ve bayrak uğruna toprağa düşen aziz şehidim,

Sen bu topraklar için şehit oldun!

Vatan için can veren kahramanlığın bugünkü adı sen oldun!

Sen atık ebediyen kalbimizde yaşayacak, şanlı Türk tarihine malolacaksın.

Evladını vatana adayan aziz şehit anası, şehit babası, şehit eşi!

Bugün toprağa verdiğimiz çocuklarımız, artık Türk milletinin bir evladı olarak, adı hatıramızda, ruhu arş-ı alada, aziz naşı cennet bahçesindedir.

Saygıdeğer Malatyalılar,

Türk Silahlı Kuvvetleri adına aziz şehidimiz Kara Pilot Kurmay Yarbay Miktat Şamdancı ve Jandarma Uzman Çavuş Selim Kabakaş’a ve diğer 7 silah arkadaşına Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Malatyalılara ve tüm milletimize sabır ve başsağlığı dilerim.”

Daha sonra müftü Mehmet Sönmezoğlu cenaze namazı kıldırdı. Cenazeler askerlerin eşliğinde omuzlarda taşınırken, Şehitlik önünde vatandaşlarca omuzlara alındı.

Kurmay Yarbay Şamdancı ve Uzman Çavuş Kabakaş’ın cenazeleri, tabutlarıyla toprağa verildi.

Cenazelerin defnedilmesinden sonra; şehit yarbayın törende taşınan fotoğrafı ve tabutuna sarılan bayrak eşi Dr. Emine Şamdancı’ya, şehit uzman çavuşun törende taşınan fotoğrafı ve tabutuna sarılı bayrak babası Hüseyin Kabakaş'a İçişleri Bakanı Atalay ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Iğsız tarafından verildi.

TRT2 televizyonundan da naklen yayınlanan cenaze törenine katılan vatandaşlar, bölücü terör örgütü aleyhine sloganlar attılar.

Ayrıca CHP il başkanı Celal Berktaş ile MHP il başkanı Ömer Ekici de yaptıkları açıklamada, olaya tepki gösterdiler.

ÖZGEÇMİŞLERİ..
* ŞEHİT KARA PİLOT KURMAY YARBAY MİKTAT ŞAMDANCI (1989-TOP.28)'NIN ÖZGEÇMİŞİ
Şehit Kara Pilot Kurmay Yarbay Miktat Şamdancı 21 Ağustos 1968 Tarihinde Ankara'nın Kalecik İlçesinde dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğrenimini müteakiben kazandığı Kara Harp Okulundan 30 Ağustos 1989 tarihinde Topçu Teğmen olarak mezun olan Yarbay Şamdancı, çeşitli birliklerde takım ve bölük komutanı olarak görev yapmıştır. 2000 yılında Kara Harp Akademisini kazanmış, 2002 yılında Harp Akademisinden kurmay subay olarak mezun olmuş, 2006 yılında da Silahlı Kuvvetler Akademisini bitirmiştir.

2002-2004 yıllarında 65 nci Mknz.P.Tug.K.Lığı Lüleburgaz'da, 2004-2007 yılları arasında Gnkur.Pl.Hrk.D.Bşk.lığında görev yapmıştır. Yarbay Şamdancı, 2007 yılında 9.Mot.P.Tug.2.Mot.P.Tb.Komutanlığına atanmıştır.

Şehit Kr.Plt.Kur.Yb.Miktat Şamdancı, 11 Ağustos 2008 tarihinde, Erzincan İli Kemah İlçesi kırsalında Alp Köyü bölgesinde bölücü terör örgütü unsurlarına karşı icra edilen operasyonda kutsal Türk vatanı ve al bayrağı uğruna kahramanca görevini icra ederken şehit olmuştur.

Şehit Kr.Plt.Kur.Yb.Miktat Şamdancı, Emine Şamdancı İle evli ve bir çocuk babasıdır.

* ŞEHİT UZMAN JANDARMA ÇAVUŞ SELİM KABAKAŞ (2006-993)'IN ÖZGEÇMİŞİ
Şehit Uzman Jandarma Çavuş Selim Kabakaş (2006-993) 1984 yılında Malatya'da Dünya'ya gelmiştir.

Şehit Uzman Jandarama Çavuş Selim Kabakaş,15 Haziran 2001 tarihinde Doğanşehir Sürgü Lisesi’nden mezun olmuş, Daha Sonra Uzman Jandarma sınavlarını kazanıp, 2005-2006 eğitim öğretim yılında Uzman Jandarma Okullar Komutanlığında öğrenim görmesinin ardından 18 Ağustos 2006 tarihinde mezun olmuştur.

İlk görev yeri olarak Erzincan İl Jandarma Komutanlığında göreve başlayan. Şehit Uzman Jandarma Çavuş Selim Kabakaş, müteakiben Kemah İlçe Jandarma Komutanlığına atanmıştır.

Şehit Uzman Jandarma Çavuş Selim Kabakaş (2006-993) 11 Ağustos 2008 tarihinde Erzincan İli Kemah İlçesi kırsalında Alp Köyü Bölgesinde bölücü terör örgütüne karşı icra edilen operasyonda kutsal Türk Vatanı ve Al Bayrağı uğruna kahramanca görevini icra ederken şehit olmuştur.

5 kardeşin ikincisi olan Şehit Uzman Jandarma Çavuş Selim Kabakaş Bekardır.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız