SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yerli Tank Altay Tanıtıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:36:04
Yerli Tank Altay Tanıtıldı
A- A+ PAYLAŞ

Yerli tank "Altay", Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle tanıtıldı.

Koç Topluluğu şirketi Otokar'ın ana yükleniciliğinde tasarlanan ve geliştirilen Türkiye'nin ilk milli ana muharebe tankı ''Altay''ın ilk prototipleri, Otokar'ın Sakarya'daki fabrikasında düzenlenen törenle tanıtıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tören öncesinde Otokar tarafından üretilen muharebe araçlarını inceledi. 

''Kaya'' adlı muharebe aracına binen Erdoğan, burada yetkililerden aracın özelliklerine ilişkin bilgi aldı. Erdoğan'a Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel de eşlik etti.

Proje, ülkemizin prestijini artıracak

Erdoğan konuşmasında, Türkiye'nin, "Ülkemizin prestijini artıracak olan bu proje, dünya savunma liginde üst basamaklara yükselme yönündeki hedefimize önemli katkılar sağlayacak" dedi.

İrademiz tamdır

Böylesine detaylı ve zorlu test süreçlerinin başarı ile tamamlanması sonrasında, seri üretim faaliyetlerinin de zaman kaybetmeksizin başlatılacağını belirten Erdoğan, ''Bu konuda irademiz tamdır ve gereken kararları zamanında alacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın'' dedi.  

Başbakan Erdoğan, ''Son 100 yıl içinde, gerek Birinci Dünya Savaşı'nda, yaşadığımız o Kurtuluş Savaşımızdaki sıkıntıları hatırlarsak, bugün Altay Tankı'nın ne anlam ifade ettiği çok daha iyi anlaşılacaktır'' şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasının ardından, milli tank ''Altay'' kısa bir film gösterimiyle tanıtıldı. Daha sonra ''Altay'' tankı, törenin yapıldığı salona getirildi.

Törende Başbakan Erdoğan, ''Altay'' tankının yapımında emeği geçen kurum ve kuruluşların temsilcilerine birer plaket verdi.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç da Başbakan Erdoğan'a ''Altay'' tankının maketini sundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız