SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeryüzü İbadethanedir"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:54:16
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Büyük Millet Meclisi Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AKP Malatya Milletvekili Mahmut Mücahit Fındıklı, demokratik açılım sürecinin yerli-yerel ve milli bir süreç olduğunu söyledi.

Akçadağ ilçesine bağlı Kürecik'te vatandaşlarla bir araya gelen AKP Malatya Milletvekili Fındıklı, hükümetin Alevi açılımında ve demokratik açılımda samimi olduğunu ifade etti.

Ziyaret esnasında bir vatandaşın “Alevi açılımda ve demokratik açılımda neden hala somut adımlar atılmıyor” sorusunu yanıtlayan Fındıklı, “Biz her zaman samimi olduk. Bu öyle bir süreç ki bu süreçten kim vazgeçerse yok olur. Bu süreçten hükümetimiz asla vazgeçmedi ve vazgeçmeyecektir” dedi.

YENİ HÜSEYİNLERİN ŞEHİT OLMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Türkiye’de Tekke ve Zaviye Kanunu ile birlikte farklı din ve mezhepteki insanların ibadethanelerine de kısıtlama getirildiğini belirten Fındıklı, şunları söyledi:

“Türkiye’de Tekke ve Zaviye Kanunu ile birlikte farklı din ve mezhepteki insanların ibadethanelerine kilit vuruldu. Hükümetimiz Alevi çalıştayını sürdürürken, bu hassasiyeti dikkate aldı. Cem Evleri’nin statüleri konusunda her zaman Alevi vatandaşlarımız gibi düşündük. Geçmişte konulan engelleri aşmak adına var gücümüzle çalışıyoruz. Şu gerçeği unutmamamız gerekir. Diken battığı yerden çıkar. Cem Evleri ile ilgili sorun mutlaka çözülmeli. Artık yeni Hüseyinlerin şehit olmasına müsaade etmeyeceğiz. Allah, yeryüzünü ibadethane olarak kılmıştır. Şu gerçeği iyi bilmek gerekir herkes tercihinde hürdür. Bizim de görevimiz bu tercihlere saygı göstermek ve yollarını açmaktır.”

ÇÖZÜM SÜRECİNDE ÇOK SAMİMİYİZ

Çözüm sürecinin kesintiye uğradığı yönündeki görüşleri de değerlendiren Milletvekili Fındıklı, “Bu süreç hiç kesintiye uğramadı. Her zaman samimi olduk ve bu samimiyetimiz sürüyor. Bu süreci yok etmek isteyenler yok olacak. Bu çözüm süreci yerli-yerel ve milli bir çözüm sürecidir. Bu süreç ırkçı olmayacak kadar milli, dış müdahale olmayacak kadar yerli bir süreçtir. Dönüşü olmayan bir süreçtir. PKK bu işten vazgeçerse yok olur. BDP bu işten vazgeçerse o da yok olur” ifadelerini kullandı.

Fındıklı, Kürecik’in sorunları ile ilgili bilgi alarak takipçisi olacağını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız