SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yeşil Alan Şerhi Koyduk..'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın, İsmetpaşa Caddesi üzerindeki Meyvecilik Araştırma Enstitüsü’nün Malatya Belediyesi’ne devredildiğini, bu alanın artık belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde hizmet vereceğini söyledi. Bu arada, yeri alınan enstitünün ise yeni bir yer bulununcaya kadar burada çalışmalarını sürdüreceği, bunun için 3 yıllık bir süre öngörüldüğü kaydedildi.

Akın, enstitünün yeni müdürü Yaşar Zengin, bazı meclis üyeleri ve muhtarların da katılımıyla, Meyvecilik Araştırma Enstitüsü’nde bir basın toplantısı yaptı. Akın, “Tarım Bakanlığının bünyesinde bulunan Meyvecilik Araştırma Enstitüsünün özelleştirme kapsamına alındığını öğrenir öğrenmez söz konusu yerin Malatya Belediyesine kazandırılması için hemen girişimlerde bulundum. Tarım Bakanı Mehdi Eker’in bakan olduktan sonra yaptığı ilk işin Meyvecilik Araştırma Enstitüsünün devri hususundaydı. Bu çalışmaların diğer bir ayağı da Maliye Bakanlığındaydı. Maliye Bakanlığı ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü nezdinde yaptığımız çalışmalar sonucunda söz konusu yer Malatya Belediyesine tahsis edilmiştir. İçerisinde bulunduğumuz alanın Malatya Belediyesine tahsisi edildiğine dair yazıda seçimlerden 17 gün önce yani 5.7.2007 tarihinde değerli Maliye Bakanlığının olurundan çıkmıştır. Malatya’mıza hayırlı olsun.

Biz burada bu alanı imara açmayacağız. Bu yeşil alanı korumak amacıyla yaptığımız protokolde Yeşil Alan olarak şerh koymuştur. Tarım Bakanlığınca hazırlanan ilk protokolde bu şerh yoktu, bu şerhin konulmasını istedik ve yeni protokole bu şerh konuldu. Eğer burası özelleştirme kapsamında kalsaydı birkaç kişinin istifadesinde kalacaktı.

Benimle birlikte bu mücadeleyi veren öncelikle muhtarlar olmak üzere, çünkü muhtarlarımızın gayreti takdire değerdi, ayrıca sivil toplum kuruluşlarına ve basın mensuplarına çok teşekkür ediyorum. İnşallah burası çok kısa süre içerisinde yeni müdürümüzle istişare ederek el birliği ile gönül birliği ile Meyvecilik Araştırma Enstitümüzü daha geniş imkanlarla daha geniş bir arazide Malatya ve Türkiye ziraatına daha büyük katkılar sağlayabilecek bir mekanda bu hizmetini sürdürebilmesi için biz gerekli çalışmayı yapacağız.

Bu çalışmaların devam etmesi için Battalgazi’deki 500-600 dönümlük yani buradaki alandan daha büyük Tarım bakanlığına ait bir gayri menkulde bir hizmet binası yapacağız. Bu yaptığımız hizmet binasında arkadaşlarımız hizmetini yürütecekler ve buradaki damızlık ağaçların nakli hususunda da gerekli yardımı yapacağız. Ve 3 senelik şart koşmuştuk ama bu ağaçların korunup muhafazasında belki 3 sene değil de daha uzun bir süre bir gayret göstereceğiz. Belediyemize bağlı Park ve Bahçeler müdürlüğü bunun en güzel üstesinden gelecektir. Boşalan yerlerde de Malatya halkının piknik yapabilmesi, gezi yapabilmesi dinlenebilmesi gerekli çalışmaları ve hizmetleri yürüteceğiz. Müdürümüzün daha geniş imkanlarla bu hizmetini yürütebilmesi için belki Sultansuyu harasında belki yine o civarda daha geniş gayrimenkulların tahsis edilip oralarda bu çalışmaların yapılabilmesi için gerekli çalışmaları yapacağız. İster Battalgazi’de olsun isterse Sultansuyu veya başka bir yerde olsun biz hizmet binasını yapacağız. Hizmet binasının projesi de hazır zaten. Bu hem Tarım Bakanlığının hem de Malatya’nın lehinedir.”

Meyvecilik Araştırma Enstitüsü alanı 293 dönüm.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız