SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeşil Alan" Talimatı...

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:26:35
A- A+ PAYLAŞ
Malatya'nın minik valisi, bisiklet yolu ve yeşil alanların korunmasıyla ilgili olarak talimat verdi. 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Vali Ulvi Saran, makamını sembolik olarak Cumhuriyet İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Sena İçlin Şentürk'e devretti. Sembolik Vali Şentürk, makama girişinde Vali Saran'a bir buket çiçek hediye ederek, makama oturdu. Vali Sena İçlin Şentürk, "Tüm Mustafa Kemal Atatürk neslinin bayramı kutlu olsun. Şu anda bir vali olarak tüm Malatyalılara sesleniyorum ki, Malatya Türkiye'de yaşanmak istenecek nadide illerinden biridir. Bunun kıymetini bilmemiz gerekiyor. Bazı şeyleri yetkili kurumlara iletmek istiyorum. Bu isteklerde önceliğin eğitime verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bir toplumun refah düzeyini arttırmak, eğitimle olur. İl Milli Eğitim Müdüründen okulların sosyal faaliyet alanlarını genişletilmesini, bu faaliyetler gerçekleştirilirken önceliğin öğrenci kullanımında ve sağlık kontrolünde olmasını talep ediyorum. Ayrıca Milli Eğitim Bakanımızdan ve Milli Eğitim Müdüründen, görevlendirilen seçmeli ders öğretmenlerinin en az 1 yıl süreyle bir kurumda görev yapmasını uygun buluyorum. Eğer bu şekilde olursa, öğretmen öğrenciyi tanımaya zaman bulacak ve sonuçları görebileceği çalışmalar için adım atabilecektir" dedi.
 
Malatya Belediyesi'nden de bazı çalışmalar yapılmasını isteyen küçük vali, bisiklet yollarının yapılmasını ve yeşil alanların korunmasını istedi. Bu talimatını, Malatya Belediyesi'nin sembolik başkanı Gamze Zengin'i telefonla arayarak verdi. Şentürk, "Size de eğer uygun düşerse, oluşturulan yeni kaldırımların yanı sıra birde bisiklet yolu talep ediyorum" dedi. Sembolik Belediye Başkanı Gamze Zengin ise, "Değerlendiririz" dedi. Bunun üzerine Şentürk, "Oyun alanlarının ve yeşil alanların çoğaltılması konusunda da çalışmalar yürütmenizi istiyorum" dedi. Gamze Zengin de bu talebe olumlu cevap verdi. 
 
Vali Ulvi Saran, "Siz artık yarının büyüklerisiniz. Size bayram olarak takdim edilen bu günde, geleceğe nasıl baktığınızı ilimiz özelinde ve Türkiye genelinde sorunlara nasıl çözüm bulacağınızı ortaya koyduk" dedi.
 
Vali Saran, sembolik Vali Şentürk'ten Malatya'da hangi sorunların üzerinde özel olarak durulması gerektiğini sorduğunda ise, Sembolik Vali Şentürk, vatandaşların özellikle yapılan çalışmalar konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Şentürk, "Malatya'da bisiklet yollarının olmasını çok istiyorum. Çocuk Parkları ve oyun alanları korunmalı. Daha çok yeşil alan ve oyun alanı istiyorum" dedi.
 
Sembolik Vali, büyüdüğünde doktor olmak istediğini ifade etti. Vali Saran, makamına oturan Sena İçlin Şentürk'e hediye verdi.
 
2. ORDU'DA..
23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Cocuk Bayramı kutlamaları kapsamında 2. Ordu Komutanlığında koltuklar çocukların oldu. 2. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı ve Malatya Garnizon Komutanı Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu, koltuğunu 30 Ağustos İlköğretim Okulu 5. Sınıf öğrencisi Onur Efe Aktaş'a devretti.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız