SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeşil Dokuyu Artırdık"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:22:41
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde bulunan, yeşil dokusuyla Malatyalıların sıkça uğradığı Hürriyet (İsmetpaşa) parkında düzenleme çalışmalarında sona yaklaştı.

20 dönümlük bir alana sahip olan Hürriyet (İsmetpaşa) parkında yeşil doku korunurken, kafeterya ve lokanta binalarında fiziki değişiklikler yapıldı. Parkın ortasına 2000 m2 büyüklüğünde biyolojik bir gölet yapan Büyükşehir Belediyesi, çocukların vazgeçemediği oyun alanını da büyüttü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çalışmaların yapıldığı Hürriyet Parkında incelemelerde bulunarak, yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Geziye Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri, Genel Sekreter Yardımcıları ile bazı daire başkanları ve şube müdürleri de katıldı. 

Malatya’da yeşil alanların artırılmasına yönelik çalışmalar yapıldığı gibi mevcut yeşil alanlarında korunup daha kullanılabilir bir hale getirilmesi için çalıştıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Hürriyet Parkındaki çalışmaların büyük bölümünün tamamlandığını kısa bir süre sonra Malatyalıların beğenisine sunulacağını söyledi.

Kernek, Kanalboyu ve Hürriyet Parkının Malatya’nın sembol noktaları olduğunu ifade eden Başkan Çakır, “Hürriyet Parkının, Kernek ve Kanalboyu ile bütünleşmesini sağlıyoruz. Türkülere konu olan Kernek’te çalışmalarımızı tamamladık. Hemşerilerimiz projenin bitmesiyle birlikte Kernek'i daha çok ziyaret etmeye başladı. 

Kanalboyunda düzenleme çalışmalarına yeni başladık. Şuan altyapı çalışmaları devam ediyor. Kanalboyunu da Malatya’ya yakışır bir hale getireceğiz. Hürriyet Parkını da 12 ay boyunca gezilebilecek bir mekan haline getiriyoruz. 20 dönümlük parkın içinde yeşil dokuya hiçbir zarar vermedik. Yeşil dokuyu burada daha da artırdık. Parkımızın içinde 2000 m2 bir biyolojik gölet var. Çocuklarımızın oyun alanını 3000 m2'ye çıkardık. Mevcut kafeterya ve lokantada fiziki değişiklikler yaptık. Parkımızın içine yine vatandaşlarımızın spor yapabilmeleri için spor aletleri yerleştirilecek. Farklı dekoratiflerde aydınlatmalar yapacağız. Vatandaşlarımız bu sembol parkta günün 24 saati vakit geçirebilecekler. Çalışmalarda son aşamaya geldik. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız