SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşil Egzersiz Zihni Açıyor

A- A+ PAYLAŞ

İngiliz araştırmacılara göre, park gibi yeşil alanlarda sadece beş dakika yapılan hafif egzersiz zihne ve akıl sağlığına iyi geliyor.

İngiliz bilim adamlarının 1250 kişi üzerinde yaptığı 10 ayrı araştırmadan, doğada yürüyüş veya bisiklete binme gibi faaliyetlerin vücut ve zihin sağlığına iyi geldiği sonucu alındı.

Park, bahçe veya doğa ortamında yürüyüş, bahçe işleri, bisiklet, balık avı, tekne, at binme ve çiftçilik gibi değişik faaliyetlerin etkilerinin incelendiği araştırmada, "yeşil egzersiz"in en çok gençlerde etkili olduğunu ortaya koydu.
Environmental Science and Technology dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, en büyük etki sadece ilk beş dakikada görülüyor. Araştırmada, yeşil alanda uzun süreli egzersizin olumlu etkileri açıkça ortaya çıkarken, ilk beş dakikadan sonra etkinin daha az olduğu görüldü.

Göl, deniz gibi su bulunan yerde yapılan egzersiz daha faydalı

Essex Üniversitesinden bilim adamlarının bu araştırmasında, en büyük fayda göl ya da nehir gibi su bulunan yerlerde yapılan egzersizlerde ortaya çıktı.

Genelde aktif olmayan veya stresli kişilerin ya da akıl hastalığı olanların büyük olasılıkla bu "yeşil egzersiz"den en çok yarar sağlayanlar olacağının altını çizen araştırmacılar, makalelerinde, "Örneğin müdürler, stresli iş yerlerindeki çalışanlarını zihinlerinin açılması için öğle tatilinde yakındaki parkta kısa bir yürüyüş yapmalarına özendirebilirler" ifadesini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız