SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşil Kart Sahtekarlığı!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Ekipleri, yaklaşık 1 yıldır talep edenlere sahte belge ve kaşelerle "Yeşil Kart" düzenleyen iki kişilik bir şebekeyi ortaya çıkardı. Şebekenin iki elemanı ile ilişkisi olduğu saptanan bir kişi gözaltına alındılar ve gönderildikleri mahkemece tutuklandılar.

Malatya Emniyet Müdürlüğü kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi tarafından yapılan açıklamaya göre, alınan bir ihbar üzerine başlatılan çalışmalarda, Malatya merkez ve ilçelerde Yeşil Kart almak için başvuruda bulunan vatandaşlardan belli bir ücret karşılığında başvuru işlemlerini takip eden ve yeşil kart almalarını sağlayan B.G. ve Ç.D. adlı iki kişinin yapılan operasyon sonucunda yakalandığı belirtildi. İsmi açıklanmayan iki kişinin evinde yapılan aramalar sonucunda çok sayıda düzenlenmiş sahte belgeler, sahte belgelerle alınmış Yeşil Kart Sağlık Cüzdanları, Yeşil Kart başvuru formunda tasdik için kullanılan sahte plastik kaşeler, çok sayıda başvuruda bulunan vatandaşlara ait nüfus kayıt örnekleri ile nüfus cüzdanlarının ele geçirildiği belirtildi.

Yakalanan iki kişinin Malatya'da yaklaşık 1 yıldan beri sahte Yeşil Kart işlemlerini yaptıkları şeklide ifade verdikleri aktarılırken, polisin çalışması sonucunda gözaltına alınan F.G. adlı şahısın Yeşil Kart alanlar arasında yer aldığı, ancak üzerine otomobil kaydı bulunduğu halde yokmuş gibi düzenlenen sahte formla yeşil kart aldığı ve bu kartla da ameliyat olduğu belirtildi.

Polisin yaptığı soruşturma kapsamında Malatya Valiliği Yeşil kart Bürosu'nda yapılan geriye dönük arşiv araştırmasında sahte plastik kaşelerin fakir vatandaşların Belediye ve Valilikçe yapılacak nakit yardım formlarında da kullanıldığı tespit edildiği kaydedildi.

Adliyeye verilen B.G., Ç.D. ve F.G. adlı şahıslar mahkemece tutuklandılar.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi tarafından yapılan açıklamada, 2004 yılına oranla 2005 yılının ilk döneminde verilen Yeşil Kart sayısında büyük bir artışın olduğu belirtilerek, başka şebekelerinde olabileceği üzerinde durulduğu ve vatandaşların Yeşil Kart işlemlerini takip sırasında kendilerine yardım etmek isteyen kişileri polise bildirmeleri istendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız