SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşil Konak Öğretmenlerine Seminer

0
Güncellendi - 2016-01-26 18:01:56
Yeşil Konak Öğretmenlerine Seminer
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi Yeşil Konak'larda görev yapan Öğretmenlere yönelik 2015-2016 yılı Meslek İçi Eğitim Seminerleri başladı.

Yeşilyurt Belediyesinin kültürel ve sanatsal hizmetleri tek çatı altında topladığı Çırmıktı, Gündüzbey, Şahnahan, Topsöğüt ve Dilek Yeşil Konak'larda görev yapan 32 idareci ve öğretmenin katıldığı eğitim semineri beş gün sürecek. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen “Meslek İçi Eğitim Semineri” çerçevesinde 2015 yılında gerçekleşen eğitimlerin değerlendirmesi ve 2016 yılı programı belirlenecek.

Öğretmenliğin Beden Dili, Eğitim'de Ödül ve Ceza, Sınıf İçi Eğitim, Öğretmen- Öğrenci Veli, Eğitim ve Öğretimde Değerler, Anılarla Öğretmenlik Mesleği ve Öfke Kontrolü başlığı altında uzman eğitmenler tarafından verilecek olan seminer kapsamında “Zümre Çalışması” istişare toplantıları da gerçekleştirilecek. Zümre çalışmalarında 2016 yılındaki ders müfredatında yer alacak konular ile temel işleyiş üzerine görüş alış verişi yapılacak.  “Meslek İçi Eğitim Semineri” bitiminde düzenlenecek törenle kursiyerlere katılım belgesi takdim edilecek.

Dilek Yeşil Konak Hizmet Binası toplantı salonunda gerçekleşen meslek içi eğitim seminerlerinin açılış toplantısına Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muaz İçen ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Halit Adıyaman'ın yanı sıra Yeşil Konak İdarecileri ve öğretmenler katıldı.

 "YEŞİL KONAK'LARDAKİ EĞİTİM KALİTESİ HER GEÇEN DÖNEM YÜKSELİYOR"

f862a377-47cf-480c-bf09-84c3df931789Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin yaptığı konuşmada, Yeşil Konak'lardaki eğitim kalitesini daha yukarıya taşımak için düzenlenen eğitim seminerlerinde önemli konuların değerlendirme kapsamına alınacağını söyledi.

Belediyemize bağlı beş adet “Yeşil Konak” hizmet binasında Kültür, Sanat, Eğitim Ve Öğretim faaliyetlerinde bulunduklarını ifade eden Başkan Yardımcısı Şahin, "2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılının ilk yarısı tamamlandı. Yarıyılın tamamlanmasıyla birlikte “Meslek İçi Eğitim Seminerimiz” başladı. Beş gün sürecek eğitim semineri çerçevesinde alanında uzman bilgili ve deneyimli eğitmenler tarafından eğitimler verilecek. Yeşil Konaklarımızda verilen eğitim kalitesi her geçen dönem daha da yükseliyor. Bu kalitenin oluşmasında hizmet içi eğitim seminerlerinin katkısı kaçınılmaz. Seminerde ilk yarıyılın değerlendirmesinin yanı sıra ikinci yarıyıl döneminde eğitim alanında izlenecek metotlar üzerine çalışmalar yapılacak. Öğrencilerimize ve çocuklarımıza daha fazla nasıl fayda sağlayabiliriz, bunun değerlendirilmesi yapılacak. Çocuklarımızın kültürel yönden gelişmeleri, sosyal ilişkilerini kuvvetlendirmeleri ve bilgilerini artırma aşamasında verileceğimiz eğitimlerle katkı sağlayacağız. Özellikle ortaokul öğrencilerine yönelik TEOG sınavına hazırlanan öğrencilerimize katkıda bulunmak için bölgemizde bulunan okullarımızla işbirliği içerisindeyiz. Eğitim seminerimizin düzenlenmesinde başta Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Muaz İçen olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Yeşil Konak koordinatörlerimize ve dört aylık eğitim çalışmalarında çocuklarımıza altın değerindeki bilgilerini paylaşan tüm öğretmenlerimize katılımlarından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Yeşil Konak Hizmet Binalarında her yaştan vatandaşların faydalandığı kurslar ve eğitim çalışmalarına yönelik hazırlanan video tanıtım gösterisinden sonra PDR Uzmanı Gökçenaz Gözene tarafından "Öğretmenliğin Beden Dili" sunumu gerçekleştirildi. Ayrıca “Zümre Çalışması” 2015 yılının değerlendirmesi ve 2016 yılındaki yapılacak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız