SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yeşil Konaklar'da Eğitim

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:10:08
'Yeşil Konaklar'da Eğitim
A- A+ PAYLAŞ

Yeşil Konaklarda eğitim verecek öğretmenler ile bir araya gelen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Şehirleri inşa edebilirsiniz, ama insanın değişimi ve dönüşümüne hizmet etmiyorsanız, şehirlerin bir kıymeti olmaz” dedi.

Yeşilyurt Belediyesi, kapanan Topsöğüt, Dilek, Şahnahan, Gündüzbey, ve Yeşilyurt belde belediye binalarını “Yeşil Konak” olarak hizmete açtı. Derslere yardımcı kursların verileceği Yeşil Konak’larda eğitim almak için toplam 900 öğrenci kayıt yaptırdı.

Yeşil Konaklarda görev yapacak Öğretmenler ile bir araya gelen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "Yeşil Konaklar" bu hafta sonu itibariyle faaliyete geçmiş olacak. Üstlendiğimiz görevimiz çok önemli ve kutsal. Şehirleri inşa edebilirsiniz, ama insanın değişimi ve dönüşümüne hizmet etmiyorsanız, şehirlerin bir kıymeti olmaz. Hem şehrimiz erdemli şehir olacak, hem de şehir sakinlerimiz erdemli olacak. Bu elbette eğitimden geçiyor. Güzel insanlar yetişmesine ortam ve zemin hazırlayacaksınız. Her mahallemizde bilgi evleri, gençlik merkezi, kadın konuk evleri ve yeşil konaklarımız olacak. Burada yapılan yatırımlarda en önemlisi insanımıza yapılan yatırımdır. Bunu gerçekleştirecek olanlarda sizlersiniz. Hocaları ve öğretmenleri bozulan bir toplumun ileri gitme ihtimali yoktur. Sizlerin yeşil konaklardaki hareketleriniz ve tavrınız bu çocuklarımız ve çevredeki insanlarımız için örneklik teşkil edecektir. Yeşil Konaklarımıza ziyarete gelen mahalle sakinlerimizin de oradan zevkle ayrılması lazım. Oraya gelen çocuk sizin şefkat elinizle orayı severek ve inanarak gelmesi gerekiyor. Sorumluluğunuz çok büyük. Belediye olarak bütün altyapıyı hazırlamakla mükellefiz. Teknik olarak ne gerekiyorsa hepsini yerine getiririz. Ama sahada çocuklarımızın, gençlerimizin gelişimi, değişimi ve yetişmesi sizlerin sorumluluğundadır. Bu ruh ve heyecanla çalışmak mücadele etmek zorundayız. Hem iş olarak görevimiz, hem de manevi olarak ta bizim sorumluluğumuz" dedi.

Başkan Polat, “Yeşil konaklarımız da eğitim verecek öğretmenlerimiz üç gün hizmet içi eğitim alıyorlar. Bu eğitimleri tamamlandıktan sonra görev alacakları mahallerimizde öğrencilerimize okul derslerine yardımcı eğitimler vermeye başlayacaklar. Ayrıca Yeşil Konaklarımız da en kısa sürede meslek ve hobi eğitimleri de verilmeye başlayacak. Yeşil Konaklarımız YEKSAM (Yeşilyurt Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezleri) bünyesinde faaliyet gösterecek. Öğretmen arkadaşlarımıza yeni başladıkları bu eğitim maratonda başarılar diliyorum. Hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız