SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşil Kuşak Projesi Tamamlandı

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:16:50
Yeşil Kuşak Projesi Tamamlandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Milli Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında yürütülen Beydağı Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Projesi tamamlandı. 

Malatya Valiliği’nden yapılan açıklamada proje kapsamında Beydağı-1 ve Beydağı-2 ağaçlandırma sahalarında yapılan çalışmalarda yüzde 90 oranında başarı elde edildiği belirtilerek, bin 650 hektar alanda 682 bin fidanın toprakla buluşturulduğu dile getirildi.

Belirtilen bölgede toprak ve İklim bakımından ağaç yetiştirilmesine müsait olmayan alanlara fidan dikiminin gerçekleştirilemediği ifade edilirken, 5 yıl süren proje çalışmalarında yüzde 1 oranında kuruma, yabani hayvan zararı ve kar kırıkları sebebi ile zarar gören fidanların yerine ise yenilerinin dikildiği belirtildi.

2009 yılında başlayan ve 2013 yılında tamamlanan proje kapsamında yıllara göre 2009 yılında 50 bin adet, 2010 yılında 138 bin adet, 2011 yılında 110 bin adet, 2012 yılında 30 bin adet ve 2013 yılında 354 bin adet olmak üzere toplam 682 bin adet fidan dikildiği kaydedildi.

Fidan dikimlerinin tamamlanmasından sonra projede koruma, bakım ve sulama işlemlerine geçildiği belirtilerek 2014 yılında koruma, bakım ve sulama işlemlerinin tamamlandığı ve gelecek yıllarda da bu işlemlere devam edileceği bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız